Deutsche Bank’tan faiz artışı beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bank’tan faiz artışı beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 07:00

GEÇEN hafta Türkiye’deki mevcut ekonomi politikalarının uzun süre daha devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunan Alman Deutsche Bank, bu kez politika faizi tahminini güncelledi.

Haberin Devamı

TÜİK’in açıkladığı şubat ayı enflasyon verisi sonrası, yıllık enflasyonun yüzde 67.07 ile piyasa beklentilerini aşması sonrası Deutsche Bank, Merkez Bankası’nın (TCMB) bu ay 500 baz puanlık faiz artışına gitmesini beklediğini duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, bu ayki toplantıda faizin yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkabileceği ifade edildi. Söz konusu açıklamada, “Kötüleşen enflasyon dinamikleri, dirençli iç talep koşulları ve kırılgan beklentiler karşısında politika faizine ilişkin tahminlerimizi güncelliyoruz” denildi.

JPMORGAN DA BEKLİYOR

En son ocakta faiz artışı yapan TCMB Para Politikası Kurulu, son toplantıda faiz artışını pas geçmişti. Ancak şubat ayı enflasyonunun yıllık yüzde 67.07 seviyesinde gerçekleşmesi faiz artışı ihtimallerini tekrar gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ABD’li yatırım bankası JPMorgan da, tüketici enflasyonunun şubatta beklentileri aşmasının ardından TCMB’nin nisanda politika faizini 500 baz puan daha artırarak yüzde 50’ye çıkarabileceğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!