Deutsche Bank’ın Almanya’daki Türkleri futbolla çekme planı

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bank’ın Almanya’daki Türkleri futbolla çekme planı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Deutsche Bank, Almanya’da yaşayan Türklerin 38 milyar Euro’ya ulaşan tasarruflarını kendine çekebilmek için ’taraftarlık’a sarıldı. GS Başkanı Özhan Canaydın ve BJK Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşen banka, bu takımların Almanya’daki taraftarlarına yönelik ortak projeler önerdi. Canaydın, "Fenerbahçe olursa biz bu projede olmayız" yanıtını verdi.

BİR süre önce şubelerinde Türkçe hizmet vermeye de başlayacağını duyuran Deutsche Bank, Almanya’da yaşayan Türklerin 38 milyar Euroluk tasarruflarını kendine çekebilmek için ’futbol taraftarlığı’na da sarıldı. Deutsche Bank yetkilileri, Süper Kupa finali için Almanya’da bulunan Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin yönetimleri ile temasa geçerek, Almanya’daki taraftarlarına yönelik ortak çalışma yapma önerisinde bulundu.

ANKET YAPTIRDI: 900 milyar Euro cirosu ile Almanya’nın en büyük özel sektör bankası durumunda olan Deutsche Bank, önce Almanya’da Türkler arasında bir taraftarlık anketi yaptı. Ankete göre, Almanya’da yaşayanların yüzde 60’ı Galatasaray taraftarı, yüzde 15’i Beşiktaş, yüzde 15’i Fenerbahçe ve yüzde 10’u da diğer takımların. Anket sonuçları üzerine Deutsche Bank yetkilileri Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile temasa geçti. Canaydın’a Almanya’daki Galatasaray taraftarlarına yönelik bir kampanya yapma önerisi götürüldü.

BEŞİKTAŞ DA OLSUN: Özhan Canaydın, böyle bir projede Beşiktaş’ın da yeralmasını istedi. Deutsche Bank yetkilileri Canaydın’ın bu isteği doğrultusunda Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le de görüştüler. Demirören, anket sonuçlarında yüzde 60 çıkan Galatasaray taraftarı oranına dikkate çekerek, Deutsche Bank’a "Bize ihtiyacınız yok, sadece Galatasaray taraftarı size yeter" yanıtını verdi. Ancak, Erdoğan Demirören’in bu yanıtına karşılık Özhan Canaydın, Beşiktaş’ın da bu projede yeralmasını istedi.

FENER VARSA YOKUZ: Galatasaray ve Beşiktaş kulübü başkanları ile Deutsche Bank yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde, Özhan Canaydın bu projede Fenerbahçe’nin kesinlikle yer almamasını istedi. Canaydın, Deutsche Bank yöneticilerine, "Diğer tüm kulüpler olabilir. Ama Fenerbahçe’yi de bu projeye dahil edecekseniz biz bu projede yer almayız" dedi. Deutsche Bank ile Galatasaray ve Beşiktaş’ın Almanya’daki taraftarlara yönelik çalışmasının hayata geçip geçemeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Deutsche Bank, Almanya’da artık gurbetçiyle Türkçe konuşuyor

DEUTSCHE Bank, Almanya’daki Türkler’in birikimini çekebilmek için harekete geçti. Deutsche Bank’ın Temmuz 2006’da hazırlığına başladığı projenin en geç ocak ayında start alması bekleniyor. Beş yıl süreli projede hedef kitle seçilen Türk müşteri potansiyeli oluştuğu takdirde, Deutsche Bank, Türkler’e yönelik hizmet ağını yaygınlaştırmayı planlıyor. Almanya’da yıllarca çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmeyen, çocukları veya torunlarıyla birlikte olmayı tercih eden Türkler’i Deutsche Bank müşteri olarak görüyor. Deutsche Bank’ın ’Deusche Bank Türkçe konuşuyor’ projesi göçmen kesimi hedef alırken, aynı zamanda entegrasyon sorununun çözümüne de belki yeni bir açılım sağlama umudunu beraberinde getiriyor. Konu ile ilgili bir pilot proje Almanya ’da aralarında Berlin, Köln Stuttgart ve Frankfurt ’un da olduğu 12 şubede uygulanıyor. Bu şubelerin seçilmesinde, hem buralardaki yoğun Türk nüfusu hem de Deutsche Bank ’ın araştırmalarına göre, Türkçe konuşan banka çalışanlarına olan talebin yüksek olması belirleyici bir rol oynadığı belirlendi. Konu ile ilgili bir banka yetkilisi "Şu an bankamızın 250 bin Türk kökenli müşterisi bulunuyor, biz bunu yakın bir süre içinde en az üçe katına çıkarmak istiyoruz. Bunun için de bankamız özel bir çalışmayla Türkler’e açılacak. Bu sıralarda yüzlerce Türk danışmanı işe alınacak. İlerde bankamıza gelen herkes Türkçe konuşan elemanla karşılaşacak. İşlemlerimiz iki dilli olacak. İnternette Türkçe sitemiz olacak. Türkiye ile de işlerimizi büyüteceğiz" dedi.

Dalga Deutsche Bank’ı da vurdu

ALMAN bankası Deutsche Bank’ın (DB) hisseleri, ikinci çeyrekteki zararı nedeniyle düştü. Bankanın ikinci çeyrekteki sonuçlarının düşük olması hisse senedindeki performansını etkiledi ve yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Banka, vergi öncesi kárını yüzde 32 artırarak 1.9 milyar Euro’ya yükseltti. Ancak yılın ilk çeyrek sonuçları, özellikle fon yönetiminin iyi performans gösterememesi ile pazar beklentilerinin arkasında kaldı. Bankanın net gelirleri yüzde 15 artarak 6.8 milyar Euro oldu. Gelirlerin artışına, borç ve para ticaretinin yüzde 46 artarak 2.4 milyar dolara ulaşması destek oldu. Bu haberler nedeniyle, Frankfurt’ta Deutsche Bank’ın hisseleri yüzde 3.1 oranında düşerek 87.44 Euro’dan işlem gördü. Banka yetkilileri, ticari kaybın mayıs ve haziran aylarında yaşanan zor pazar koşulları nedeniyle borsaların keskin bir şekilde düşmesinden kaynaklandığını söyledi. DB’nin finans yöneticisi Anthony Di Iorio, yılın ilk çeyreğinde 400 milyon Euro kár etmelerine karşın, ikinci çeyrekte özel hisse senedi ticaretinde 100 milyon Euro zarar ettiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!