Detroit'te otomobil günleri

Güncelleme Tarihi:

Detroitte otomobil günleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya otomobilin kalbi Detroit'de atıyor. Amerikan otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'de düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı, kapılarını otomobilseverlere açtı. Amerikan otomobil devlerinin gövde gösterisine sahne olan 1999'un ilk otomobil fuarında, 31 konsept ve 15 yeni model tanıtılıyor.

Fuarda DaimlerChrysler konsept model Dodge Charger R/T'yi tanıttı. Doğalgazla çalışan otomobilde, doğalgazı kompres etmek için gerekli olan dev ağır depo yerine çok daha az yer kaplayan yeni bir depo kullanılıyor.

Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda Daimler-Chrysler Başkanı Robert Eaton'un örtüsünü kaldırdığı ‘‘2001 Chrysler PT Cruiser'' modelini tanıttı. PT Cruiser'lerin uluslararası pazarda satışına 2000 yılında başlanacak.

General Motors'un iki kişilik üstü açık konsept modeli Cadillac Evoq'da ilk kez tanıtıldığı Fuarda göz doldurdu. General Motors'un bir başka konsept otomobili Buick Cielo, sportif ve 4 kapılı olarak üretildi. Bu konseptin daha sonra seri üretimine geçilmesi planlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!