Derviş: Temizel Toprakbank'ı kollamadı

Güncelleme Tarihi:

Derviş: Temizel Toprakbankı kollamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 11:59

Devlet Bakanı Kemal Derviş, konuya ilişkin soru önergesini yanıtlarken, Eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel'in Toprakbank'ı kolladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Derviş, DYP Afyon Milletvekili İsmet Attila'nın Toprakbank'ın denetim raporlarına rağmen kollandığı yönündeki gazete haberlerinin doğru olup olmadığı yolundaki soru önergesini Başbakan Bülent Ecevit adına yanıtladı.

2 Aralık 2001 tarihli bir gazetede yer alan, denetim raporlarına rağmen Toprakbank'ın dönemin BDDK Başkanı Zekeriya Temizel tarafından kollandığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Derviş, şunları kaydetti:

"BDDK, Toprak Grubu'nun sahibi olduğu Toprakbank'ın sağlıklı bir mali bünyeye kavuşmasını teminen kanunun kendisine verdiği görev ve yetkileri etkin bir şekilde kullanmıştır. Ancak, Banka yönetim kurulu başkanlığına verilen şifahi ve yazılı talimatlara rağmen, Toprak Grubutarafından taahhüt edilen hususlar yerine getirilmemiş ve Banka mali bünyesinde herhangi bir iyileşme sağlanamamıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!