Derviş: 10 milyar dolar yapısal reformlara bağlı

Güncelleme Tarihi:

Derviş: 10 milyar dolar yapısal reformlara bağlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 02:04

Devlet Bakanı Kemal Derviş, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 10 milyar dolar ek kaynak temininin, güçlü mali politikalar ve yapısal reformların sürdürülmesi temeline dayalı olacağını bildirdi.

Kemal Derviş, dün IMF'den sağlanacak ek kaynak ve yeni ekonomi programı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada yapısal reformların 3 temel ögesinin, kamu yönetiminin iyileştirilmesi ve bu çerçevede kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması, mali sektör reformunun tamamlanması ve özel kesimin üretim ve yatırım süreci içinde daha etkin faaliyet göstereceği uygun ortamın yaratılması, olacağı belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda hem 2001 yılı sonuçlarını değerlendirmek, hem de 2002 yılından itibaren uygulanmaya konulması öngörülen orta vadeli güçlendirilmiş bir programın ana hatlarının şekillendirilmesi yönünde temaslarda bulunmak üzere, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki geniş bir heyetin Ankara'da resmi temaslarına başladığı bildirildi.

IMF heyeti ile yapılacak görüşmelerde, Dünya Bankası ile yürütülen programa ilişkin konularda koordinasyon sağlamak amacıyla, Dünya Bankası‘ndan da üst düzey bir heyetin yer alacağı bildirildi.

Açıklamada, Türkiye’nin ekonomik programının, uluslararası mali kuruluşlarca da önemli boyutta mali kaynakla desteklendiği ve bu program kapsamında, Türkiye‘nin başta maliye politikaları ve yapısal reformlar olmak üzere, 2001 yılında önemli aşamalar kaydettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!