‘Derman’ Almanya’da görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Derman’ Almanya’da görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine geçtiğimiz aylarda giren 8x8 zırhlı lojistik destek aracı Derman, Almanya’da boy gösterdi. Zorlu arazi koşullarında yeteneklerini sergileyen Derman, NATO ülkeleri temsilcilerinden tam not aldı.

Haberin Devamı

ENGEBELİ ARAZİDE ŞOV YAPTILAR

Daimler AG’nin düzenlediği Defence Truck Experience 2023 Almanya’nın Karlsruhe kentinde yapıldı. Etkinliğe katılan çok sayıdaki askeri araç, zorlu ve engebeli arazi koşularında hünerlerini sergiledi. Etkinlikte ilk kez yer alan Koluman Otomotiv Endüstri AŞ tarafından geliştirilen 8X8 lojistik destek aracı Derman da performansını gösterdi.

8x8'DE TEK OLMAYI ARZU EDİYORUZ

Hürriyet’e konuşan Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, şunları söyledi: “Almanya’da Derman’a ilgi çok iyiydi. Beklediğimizden daha çoktu diyebilirim. Burada Derman’ı NATO ordularına tanıtma fırsatı bulduk. Bu sene önce Polonya’da arkasından İngiltere’de şansımız olmuştu. Bu defa da Almanya’da Mercedes’in yaptığı bu güzel organizasyonda yapabildik. Birçok ordu yetkilileriyle görüştük. Faydalı
görüşmeler yaptığımıza inanıyorum. Ülkelerin savunma sanayi bütçeleri her geçen gün artıyor. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşı ve şimdi de Orta Doğu'daki karışıklıklar çerçevesinde jeopolitik dengeler tekrar sarsıldı. Dolayısıyla Doğu Avrupa ülkeleri, NATO ülkeleri başta olmak üzere bütün ülkeler savunma sanayisinde daha da güçlü bir hale gelmek için ordularını güçlendiriyor. Dolayısıyla Derman için de talep olduğunu görüyoruz. Ayrıca, TSK’nın 8x8 lojistik taşımalarında tek adres olmayı arzu ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!