Derince Limanında, Rekabet Kurulunun görüşü bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Derince Limanında, Rekabet Kurulunun görüşü bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 10:33

Derince Limanı özelleştirmesinde, Rekabet Kurulunun görüşü beklenirken, 36 yıl süreyle işletme hakkının devir ihalesi gerçekleştirilen ihaleyle ilgili Kurulun incelemesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Derince Limanı ihalesini görüş için Rekabet Kurulu'na sundu.

Kurul, konu ile ilgili incelemesini sürdürürken, dosyada ihaleyi kazanan yatırımcıya ilişkin bazı doküman eksikliklerini tespit ederek, bunu ÖİB'ye bildirdi. ÖİB, gerekli belgeleri tamamlayarak tekrar Kurul'a gönderirken, Rekabet Kurulu, tüm belgelerin tamam ve eksiksiz olduğunu tespit etmesi durumunda, kararına ilişkin süreci başlatacak.
Kurul'un bu kapsamda, sürecin başladığı andan itibaren 15 gün işgünü içinde incelemesini tamamlayarak, özelleştirmeye ilişkin nihai kararını ÖİB'ye bildirmesi gerekiyor.

Rekabet Kurulu'nun, ihaleye ilişkin görüşünün alınmasının ardından ihale Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayına, daha sonra da Danıştay'a sunulacak.

Haberin Devamı

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanının 36 yıl süreyle işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, 195 milyon 250 bin dolar ile Türkerler Ortak Girişim Grubu vermişti.

-DERİNCE LİMANI-

TC Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait liman, İzmit Körfezinin kuzeyinde yer alıyor ve stratejik konuma sahip.

Körfezdeki otomotiv (otomobil, traktör ve benzeri) sanayi ve karışık eşya yüklerine hizmet veren liman, demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.

Bir kılavuz botu, 2 römorkor ve 2 palamar botunun mevcut olduğu limanda, liman elleçleme ekipmanları arasında 3-35 tonluk 9 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 8 adet mobil vinç, 6 standart ve 20 kısa mastlı forklift, bir paletli vinç ve bir loder yer alıyor.

Konteynerler, 35 tonluk genel amaçlı rıhtım vinci, 25-42 tonluk 5 adet dolu ve 8-10 tonluk 6 adet de boş konteyner forklifti ile elleçleniyor (yer değiştirme, istifleme).

TMO'ya ait 95 bin ton kapasiteli bir siloya sahip olan limanda, rıhtımla bağlantılı bir de konveyör sistemi yer alıyor.
Derince Limanında, son 4,5 yılda 10 milyon 279 bin 7 ton yükleme yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!