Deri dünyası yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Deri dünyası yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘‘Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’’ önceki gün Hilton Convertion'da, yaklaşık 150 deri kıyafetin sunulduğu büyük bir defileyle yapıldı.

Sunuculuğunu Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun üstlendiği yarışmada birinciliği ‘‘Tekno Asker’’ adlı tasarımıyla Çiğdem Demiralay, ikinciliği ‘‘Semazen’’ adlı tasarımıyla Figen İskender kazanırken, ‘‘Uniform’’ adlı tasarımıyla Ayfer Karakuş da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmanın birincisi ‘‘Tekno Asker’’i 2000'li yılların özgün kostümlerini düşleyerek çizgidiğini anlatan Demiralay, ‘‘2000'li yıllara hazırlanmak için bu böyle bir tasarıma ihtiyaç duyulacağını hissediyorum’’ dedi. Ödül kazanan üç tasarımı, Selin Toktay, Selma Çoban ve Korel Kubilay sundu.

2500 DOLAR ÖDÜL

Gökçe Yanardağ, Sema Şimşek, Aylin Arasıl, Deniz Pulaş, Selma Çoban, Derya Tiregül, Deniz Akkaya, Julia Nitu, Eyşan Özhim, Didem Taslan, Demet Yoruç, Sedat Mert, Murat Mısırlı, Elif Can, Serkan Oymak, Gülsun Durak, Çağdaş Karaşlı gibi ünlü mankenlerin podyuma çıktığı yarışmada, birinciye 2 bin 500 dolar para ödülü verilirken, ikinci bin 500 dolar, üçüncü ise bin dolar para ödülü kazandı.

Yarışmaya katılan 10 finalistin ilginç tasarımları 11 Eylül'den itibaren üç gün boyunca TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde ‘‘6. Uluslararası Deri Günleri Fuarı’’nda düzenlenecek bir defileyle tüketicilere de sunulacak.

Organizasyon kapsamında bir de küçük konuşma yapan deri sanayicileri, mevcut ekonomik krizden söz etmeden de geçemediler. Devletin Türkiye Deri Sektörü'ne daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini hatırlatan işadamları, ihracatlarının yüzde 80'lik büyük bir bölümünü Rusya'ya yaptıklarını hatırlatıyor ve bu ülkede yaşanan ekonomik krizin Türkiye deri sektöründe yapabileceği olumsuz etkileri hep birlikte aşmak gerektiğini belirtiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!