Depremzedeye Adapazarı’nda Ariston Köyü

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeye Adapazarı’nda Ariston Köyü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de de beyaz eşya üreten İtalyan şirketi Merloni Elettrodomestici, Adapazarı'nda toplam 700 bin dolar değerinde 50 kalıcı evden oluşan ‘‘Ariston Köyü’’ kuruyor. Sosyal tesisler ve Ariston beyaz eşyaları ile donatılacak evler, Adapazarı Kriz Masası'nın belirlediği depremzedelere dağıtılacak.

Merloni Doğu Avrupa ve Denizaşırı Ülkeler Pazarlama Müdürü Andrea Sasso, depremzedelerin acılarını paylaşmak için Vittorio Merloni'nin kişisel girişimiyle ‘‘Ariston Köyü’’ projesini başlattıklarını söyledi. Sasso, ‘‘Projenin finansmanına çalışanlarımız, sermayedarlarımız ve tüketicilerimiz katılacak. Ariston Köyü'nde, altyapısı ve çevre düzeni tamamlanmış 68 metrekarelik 50 ahşap konutta 50 aile sürekli barınma olanağına kavuşacak. Konutlara, Ariston buzdolabı ve fırınları yerleştirilecek. Ayrıca köyde ortak kullanılacak bir çamaşırhane de bulunacak’’ dedi.

İşadamlarının, zor günlerde toplumu yönlendirmesi gerektiğini belirten Saso, Türkiye'deki yüzde 10 dolayındaki pazar paylarını artırabilmek için AR-GE ve teknolojik yatırımları sürdüreceklerini söyledi. Saso, ‘‘İtalya'ya pek çok açıdan benzeyen Türkiye'ye yatırım yapmaktan mutluyuz. Apo krizinde bile bizim ekonomik ilişkilerimiz olumsuz etkilenmedi’’ diye konuştu.

Merloni Elettrodomestici, Manisa'da 30 bin metrekarelik bir alanda kurduğu modern soğutucu fabrikasında Ariston, İndesit ve ihracata yönelik farklı markalarda günde 3 bin buzdolabı üretiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!