Depremzedeye 4.6 milyar liralık telefon faturası

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeye 4.6 milyar liralık telefon faturası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

MARMARA depremi nedeniyle aylardır gönderilmeyen telefon faturaları adreslere ulaştıkça, depremzedeler şok üstüne şok yaşamaya başladı. Bir süre önce az hasarlı olduğu için ara sıra girebildikleri evlerindeki telefona 131 milyon 410 bin lira fatura gelen Sinan Çamur, bunun itirazını sonuçlandırmaya çabalarken, bu kez 4 milyar 601 milyon 410 bin liralık ikinci faturayla şaşkına döndü.

Adapazarı Çark Caddesi Ören Sokak'taki hasarlı evlerinde babası Nuri Çamur'un üzerine kayıtlı 273 65 21 numaralı telefonuna gelen son faturayı görünce ne yapacağını şaşıran Sinan Çamur, soluğu Türk Telekom Adapazarı Şubesi'nde aldı. Önce servis görevlileriyle, sonra bölüm amirleri ve müdürlerle görüşen Sinan Çamur'a, ‘‘Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok, itirazınız kurulacak bir komisyon tarafından ilerde değerlendirilir. Ancak değerlendirme sonuçlanıncaya kadar telefonunuz borcu ödenmediği için kapanabilir. Komisyon itirazınızı kabul etmezse borcunuz gecikme faiziyle tahsil edilir’’ yanıtı verildi.

Evleri hasarlı olduğu için çadırda kaldıklarını, sadece bazı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla arada bir eve girdiklerini ve telefonlarını gerektikçe kullandıklarını söyleyen Sinan Çamur, bu kadar görüşme yapmalarının mümkün olmadığını, zaten bu borcu karşılayacak paraya hiç sahip olmadığını dile getirdi.

Deprem öncesi ayda en fazla 20 milyon liralık fatura geldiğini belirten Çamur, ‘‘Az görüşme yaptığımız için bunu bile çok buluyorduk. Depremin ardından uzun süre zaten telefonlar ücretsizdi. Buna rağmen 13 Kasım 1999 tarihinde düzenlenen 131 milyon 410 bin liralık fatura geldi. Buna itiraz ettim. Bu itiraz sonuçlanmadan bu kez 9 Aralık 1999 tarihinde düzenlendiği anlaşılan 4 milyar 601 milyon luralık fatura gelince hepimiz şok olduk. Ben telefonun başına aylarca otursam bu kadarlık konuşma yapamam’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!