Depremzedelere umut oldular

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere umut oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2023 07:00

Rönesans Holding, Malatya’da kurduğu Yaşam Kenti’nde depremzedelerin yaralarını sarmak üzere işbirliklerine ve kapsamlı projelerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Şirketin Malatya’da kurduğu ve depremden iki ay sonra kullanıma açılan Malatya Yaşam Kenti’nde bugün 5 bin 500 kişi yaşıyor. “Bu geçici yaşam alanı sadece bir çatı değil, aynı zamanda yuva olsun istedik ve tüm mimariyi o şekilde tasarladık” diyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, UNICEF ile bölgede geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ODAKLANDIK

Kayaalp, “Acil ihtiyaçların tamamlanmasının hemen ardından çocuklar, gençler ve kadınlar için sürdürülebilir çözümler üretmek, onların iyi olmalarını sağlayacak projeler geliştirmek UNICEF ile el ele verdik. UNICEF’in bu yaşam kentinde çocuklara ve gençlere umut olacak, onların aydınlık geleceklerinde iz bırakacak projeler ve çalışmalar yürüteceğine inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KADIN VE ÇOCUK DOSTU MERKEZLER

Kayaalp’in verdiği bilgilere göre konteyner yaşam alanında sosyal tesis binalarından kütüphaneye, çalışma alanlarından kreş ve çocuk oyun alanlarına kadar birçok imkân mevcut. Ayrıca UNICEF Rönesans Holding’in desteğiyle Malatya’da çocuklara ve gençlere yönelik psikososyal destek hizmetleri ile erken öğrenme faaliyetlerinin yürütüldüğü yedi merkezi hayata geçirdi. Kayaalp, “Sahadan aldığımız geri bildirimler bize gösteriyor ki, çalışmaların başladığı ilk günden itibaren çocuklar üzerinde olumlu etkisi görülmeye başlanıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!