Depremzede öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği

Güncelleme Tarihi:

Depremzede öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 07:00

Türk Telekom ve Kızılay arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle; lise ve üniversite sınavlarına hazırlananlar başta olmak üzere, depremden etkilenen öğrencilere yönelik eğitime destek projesi başlatıldı.

Haberin Devamı

Türk Telekom’un fiber altyapı, teknoloji ve WiFi desteği sunduğu Kızılay’ın deprem bölgesindeki ‘100. Yıl Kütüphaneleri’ndeki sınıflarda, Türk Telekom Grup şirketlerinden Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümlerinden öğrenciler faydalanabilecek. İlk adımı Hatay’da atılan, yakın zamanda Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye olmak üzere, depremden etkilenen tüm illerde hayata geçecek proje kapsamındaki sınıflarda; tüm ortaokul ve lise öğrencileri ders anlatım videoları, deneme sınavları ve çözümlü sorular ile LGS ve YKS’ye hazırlanabilecekler.

1.5 MİLYON ÇOCUK

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1.5 milyon çocuğumuz var. Çocuklarımıza uygun bir ders çalışma ortamı oluşturmak için 100. Yıl Kütüphaneleri’ni açıyoruz. Bu yardımları gerçekleştirmemize vesile olan Türk Telekom yöneticilerine, desteklerini sürdüren yardımsever halkımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise yaptığı açıklamada, “Kızılay işbirliğiyle deprem bölgesinde dijital eğitim projesini başlatıyoruz. İlk adımını Hatay’da attığımız bu projeyi diğer illerde de güçlü internet altyapımız, teknik donanım ve eğitim materyalleriyle destekleyerek devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!