Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracak merkez

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracak merkez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

GEÇTİĞİMİZ şubat ayında yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası tarafından hayata geçirilen Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi de (RRDC) bunlardan biri. Enerjisa Enerji, Daha İyi Bir Gelecek platformu, İdema ve INOGAR’un paydaşları arasında bulunduğu proje merkezlerinin ilki Adana’da, ikincisi ise Gaziantep’te olacak. Bu merkezler depremden etkilenen 11 ilin tamamına katkı sağlayacak.

‘MAALESEF UNUTULDU’

Enerjisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar, “İlk günler bölgeye her şehirden TIR’lar dolusu yardım geldi. Peki şimdi o yardımlar nerede? Yoklar. Maalesef kısmen bu bölge unutuldu. Unutmayanlar ise burada. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak, bu bölgenin daha iyi bir geleceğe hazırlanması için sorumluluk alıyoruz. Biz depremin ilk anından itibaren elektrik şebekesini ayakta tutarak da buradaydık, hep var olmaya devam edeceğiz” dedi. Pınar, “Bu merkezler sayesinde işletmelere destek olunarak tekrar ekonomiye katılımları sağlanacak ve istihdama da önemli bir katkı sunulmuş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İŞ AĞIMIZI KAYBETTİK’

İhtiyaç Haritası kurucu ortağı Mert Fırat ise, “Adana ve Gaziantep Ticaret Odası koordinasyonu, UNDP ve özel sektör temsilcilerinin destekleriyle Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezlerini hayata geçirdik” diye konuştu. İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan da bölgenin yeniden kalkınması için bugüne kadar pek çok sektöre, KOBİ’ye desteklerde bulunduklarını ve bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Biz depremde diğer illere göre belki daha az hasar aldık ama bizim çalıştığımız iş ağı çok büyük yıkım gördü” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!