Denizcilere ilk Türk ve kadın kaptan geliyor

Güncelleme Tarihi:

Denizcilere ilk Türk ve kadın kaptan geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 22:45

DÜNYA denizciliğinin de en büyük ve en etkili şirketlerinin üçte ikisini temsil eden BIMCO’nun Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan olarak Anatassios Papagianopoulus, gelecek dönem başkanı olarak da Şadan Kaptanoğlu seçildi. Kaptanoğlu, 2019 Haziran ayında ise BIMCO’nun Yönetim Kurulu Başkanı olacak.

Haberin Devamı

Kaptanoğlu, BIMCO’nun, dünyada ve Türkiye’de denizcilik camiası için çok önemli, lider bir kuruluş olduğunu belirterek, “Şu andan itibaren BIMCO’da Gelecek Başkan, sonra Yönetim Kurulu Başkanı, son olarak da Geçmiş Dönem Başkanı olarak 6 yıl boyunca dünya armatörlerini temsil edeceğim. Yüz yıllık bu dev organizasyonun ilk kadın ve ilk Türk başkanı olmanın gururu ve heyecanını yaşıyorum. Kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklar herkesçe biliniyor, ben de iş hayatında her zaman erkeklerden daha çok çalışmak zorunda kaldım. Buna rağmen hem ülkemde hem de denizcilik camiasında tüm paydaşlarımdan büyük destek gördüm. Çok şanslı bir insanım. Yapacak çok işimiz, dünya denizlerinde Türk gemileriyle taşıyacak çok yükümüz var” dedi.

2011’de BIMCO Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliğine seçilen, 2013’te ise İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kaptanoğlu, Türkiye’de de denizcilik kuruluşlarının yönetiminde bulunuyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Kaptanoğlu, uzun yıllardır denizcilik sektörüne hizmet veren uluslararası kuruluşlar Lloyd’s Register ve Rina’nın Türkiye komitelerinin de başkanlığını yürütüyor. 2016 yılında DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Kaptanoğlu, aynı zamanda TURMEPA’nın da üyesi olduğu uluslararası deniz ve çevre koruma örgütü INTERMEPA’nın Başkan Yardımcısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!