Demirel: Türkiye'de güzel şeyler olacak

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Türkiyede güzel şeyler olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, devletin birkaç yıl içinde sanayi ve ticareti tümüyle gücünü ispat etmiş bulunan özel sektöre devretmesi gerektiğini söyledi. Demirel, ‘‘Zaten öyle yapmazsak, entegre olmaya çalıştığımız dünyaya ve serbest rekabete dayalı küreselleşme olgusuna kendimizi uyduramayız’’ dedi.

İstanbul Deri Sanayi Serbest Bölgesi'nin 47 işyerinden oluşan ikinci bölümünün açılışında konuşan Demirel, Tuzla'da gördüğü manzaranın ülkesini seven herkesi memnun edecek türden olduğunu söyledi. Bölgede 10 yıl önce herhangi bir sanayi tesisi bulunmadığını, bu süre içinde deri sanayicilerinin Kazlıçeşme'den Tuzla'ya gelerek modern tesisleri meydana getirdiklerini anlatan Demirel, Türkiye'de güzel şeyler olduğunu, daha da güzel şeyler olacağını vurguladı. Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Şartlar ne olursa olsun. Türkiye kendisinden, devletinden, demokrasisinden, geleceğinden ümidi hiçbir zaman kesmemeli. Hatta kendisi, devleti, demokrasisi, geleceği hakkında en ufak bir tereddüte düşmemeli. Eğer bunu yaparsak her engeli aşarız, aydınlık yarınlar bizim olur ve aydınlık yarınlar bizim olacaktır.’’

Başbakan Mesut Yılmaz da açılışta yaptığı konuşmada, Türk özel sektöründen ülke kalkınmasının 'dinamik motoru' diye övgüyle söz ederek, ‘‘Devletin ekonomiden çekilmesiyle birlikte, Türk müteşebbislerinin nelere kadir olduğu daha iyi anlaşılacaktır’’ dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ise yeni girişimci kuşağın yatırım heyecanını kendisinin de paylaştığını belirterek, girişimcilerin Türk ekonomisine ve sosyal yaşamına yaptıkları yatırımlara devam etmelerini diledi.

İstanbul Deri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (DESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Koşar da, Türk deri sektörünün çok büyük güçlüklere göğüs gererek bugünlere ulaştığını belirterek, ‘‘1980 yılından itibaren delikanlılık dönemini yaşayan dericilik sektörü bugün olgunluk döneminde bulunuyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!