Demirel, ‘lanet olsun’ deyip krediden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Demirel, ‘lanet olsun’ deyip krediden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erdin Arı, Emlak Bankası ile ilgili ortaya atılan kredi yolsuzluğu iddialarını da Hürriyet'e cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Murat Demirel'in kendisine ait Dempa ve Demyön şirketleri için kredi talebinde bulunduğunu belirten Arı, ‘‘Fakat kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine ‘lanet olsun' diyerek kredi talebini geri çekti’’ dedi. Manavgat’ta 60 dönüm üzerine kurulu olan Palmar Karides çiftliği için yapılan 5 milyon dolarlık kredi talebini doğrulayan Arı, ‘‘Çiftlikle ilgili olarak başka bankaların verdiği ekspertiz raporlarında 50 milyon dolar civarında değer biçilirken biz de bunun için 600 milyar liralık ekspertiz verilmesini eksik ve yanlış değerlendirme olduğunu düşündük ve yeniden ekspertiz istedik. Uzmanlar, 3.3.1998'de çiftliğe 1 trilyon 590 milyar değer biçtiler. Ben de bunun üzerine kredi verdim. ’’ dedi. Arı, iddiaları şöyle yanıtladı:

- Arat Tekstil ile ilgili gelişmeleri ben de basından okuyordum. Emlak Bankası'na müracaat etmiş, verilmemiş. Hasan Arat ilk kez geçen hafta bana geldi. Banka'da 30.10.1997 itibariyle bir değerlendirme yapılmış. Oysa Arat Tekstil 1.11.1997 itibariyle halka açılmış. Halka açılmadan kaynaklanan 5 milyon dolar değer artışı olarak sermayeye ilave edilmiş. Arat Tekstil'e bugüne kadar Dünya Bankası ve IFC kredi vermiş, Emlak Bankası vermemiş. Arkadaşlara firmanın bilançolarını alıp, 1997 sonu itibariyle yeniden değerlendirmelerini istedim. Tekstil sektörü zorda, bu biliniyor. Arat Tekstil zorda demiyorum. Bu kişileri göz göre kimse batırmaz. Yardımcı olmamız için hükümet kanadından talep gelmedi.

ÖRSA HOLDİNG

- Örsa ile ilgili olarak doğrudan hükümet kanadından gelmedi. Alacaklı bankalarla ilgili olarak görüşmeler yapılıyor. Borçlarının yeniden düzenlenmesi için bir protokol yapacaklar. Kredi talebinde bulunduğu için adı basına yansıyan isimlerin çoğu doğrudur. Fakat bunda neden şaibe aranıyor ki? Biz bankayız ve işimiz de para satmak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!