Demirel: Ekonomi kırık saat gibi durmaz

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Ekonomi kırık saat gibi durmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Türkiye ekonomisi zembereği kırılmış saat gibi durmaz. Türkiye cıvıl cıvıl’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye ekonomisinin ‘zembereği kırılmış saat gibi’ durmasının mümkün olmadığını, sıkıntıların geçici olduğunu söyledi. Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği heyetini kabulünde konuşan Demirel, sıcaklara rağmen temel atma ve açılış törenlerine katılmasının nedeni de ‘‘Vatandaş, Türkiye'de hergün birşeyler yapıldığının farkına varmalı’’ sözleriyle açıkladı.

Türkiye'nin her köşesinde hergün birşeyler yapıldığını belirterek ‘‘Türkiye cıvıl cıvıl’’ diyen Demirel, şöyle konuştu:

‘‘Tabi Türkiye büyük devlettir. Hoşnut olmadığımız hadiseler de oluyor. Ama bunun yanında çok güzel şeyler de oluyor. Ben daha çok güzel şeylerden haberdar etmek istiyorum ülkeyi. İyi olmayan şeylerden nasıl olsa haberdar oluyor, çünkü kötü haber çabuk yayılıyor.’’

Birlik Başkanı Oğuz Soydan, Demirel'in ‘‘Başınız sıkışırsa bana gelin’’ sözlerini anımsatarak, bağlı kooperatiflerin dokuz aydır hakedişlerini alamamalarından yakındı. Soydan, inşaatların yavaşlaması nedeniyle üyelerin kooperatiflerden ayrılmaya başladıklarını başladıklarını söyledi. Demirel ise Emlakbank konutlarını örnek göstererek, devletin şehirlerin çevresinde bugünün ihtiyaçlarından daha lüks mahalleler meydana getirmek ve bunları 4-5 yıl satamadığı için büyük zararlara girmek yerine, kooperatiflere belli ölçüde finansman katkısı yapması gerektiğini söyledi.

Demirel, Türk Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve beraberindeki heyeti kabulünde de, ‘‘Devletten alacağı olan kalmaz. Devlet kimsenin alacağının üstüne yatmaz. Fakat, hani ilaç lazım olduğu zaman, Yoksa hasta ne yapsın ondan sonraki ilacı.. Odur mesele’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!