Demet Sabancı genç profesyonellerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Demet Sabancı genç profesyonellerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 11:46

Demsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Gelişim Platformu’nda genç profesyonellerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Geleneksel olarak yapılan Gelişim Platformu iftar buluşmalarının bu seneki konuğu Çetindoğan oldu. Çetindoğan, iftarın ardından genç profesyonellerin sorularını yanıtladı, deneyimlerini paylaştı.

Sabancı Holding'e bağlı tekstil fabrikasında iş hayatına başladığını ve 20 yıl aile şirketinde yöneticilik yaptıktan sonra kendi işini yapma kararı alarak DEMSA'yı kurduğunu anlatan Çetindoğan, "Girişimcilik üzerine bir cümle söylemek isterim: Girişimcilik tüm riski kendi üzerinize almak demektir. Girişimciliğin aile şirketindeki yöneticilikten farkını, alınacak zor kararları ve tüm süreçleri fiilen tek başınıza yönetmek zorunda kaldığınızda daha iyi görüyorsunuz" dedi.

Çetindoğan şöyle devam etti:

"Büyüklerimden çok değerli bir soyadı aldım. Bu miras sadece maddi güçten oluşmuyor. Bu mirasın içinde ciddi öğretiler var; çalışkan olmak, hedefler koymak, hayal etmek, dürüst olmak, erkekseniz iyi bir baba, anneyseniz iyi bir anne olmak var. Bu mirası ve yetiştiğim toprakların insanının özelliklerini yaşamıma taşımaya her zaman özen gösterdim. Kadınların iş dünyasında yer alması için en gerekli şey eğitim. Bu konuda STK’larla çeşitli destekleyici çalışmalar yapıyoruz. Türkiye piyasası birçok alanda dünya standartlarında üretim yapmaktadır. İleri olduğumuz alanlar da mevcut. Siz genç girişimciler daha iyi sonuçlar alacaksınız, daha iyilerini yapabileceksiniz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!