DEİK’ten kadınları güçlendirecek platform

Güncelleme Tarihi:

DEİK’ten kadınları güçlendirecek platform
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), kadınların iş dünyasındaki yükselişine katkı sunacak yeni bir platform kurdu.

Haberin Devamı

DEİK Kadın Platformu’nun amacı kadınların iş dünyasında daha etkin ve daha görünür olmasının yanı sıra üst düzey yönetici pozisyonlarında kadın temsiliyetinin artırılması için farkındalık yaratmak. Platformun başkanlığını ise Ebru Özdemir üstlendi.

İŞE KATILIM YÜZDE 36

Platformun tanıtım toplantısı önceki gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK’in Kadın İş Konseyi Başkanları ve üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2002’de yüzde 28 olan kadınların işgücüne katılım oranının 2023’te yüzde 36’ya ulaştığına dikkat çekti. Göktaş, “OECD ortalaması yüzde 66. Türkiye’nin bu orana ulaşmasıyla, milli gelirimizde de yüzde 20’lik bir artış söz konusu olacak. 12. Kalkınma Planı ile 2028 yılı sonuna kadar kadının işgücüne katılma oranını yüzde 40.1’e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36.2’ye yükseltilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DEİK Başkanı Nail Olpak da konuşmasında kuruldaki kadın temsiliyetine dikkat çekerek, “Yönetim kurulumuzda 3 kadın üye var. Ocak ayındaki İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulları’nda da 12 kadın iş konseyi başkanı seçildi. İleriki dönemlerde daha fazla kadın üyemizin başkan seçilmesini önemsiyoruz. Eskiden fizibiliteler yaptığımızda kar-zarar gibi durumlara bakardık. Bugün, birçok sosyal ve çevre etkisine bakıyoruz. Bütün bu değişimlerin olduğu bir ortamda elbette kadınların rolü çok daha fazla. DEİK ailemizde 90 kişilik çalışma arkadaşlarımızın yüzde 42’si kadınlardan oluşuyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!