DEİK’te konsey başkanlarının yüzde 60’ı değişti

Güncelleme Tarihi:

DEİK’te konsey başkanlarının yüzde 60’ı değişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 22:45

DEİK’te iki senede bir düzenlenen seçimli genel kurul toplantısından önce bölgesel iş konseyi başkanları belirlendi. Toplam 130 iş konseyinden 78’ine yeni başkan seçildi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl torba kanuna son dakikada eklenen bir maddeyle Ekonomi Bakanlığı’na bağlı bir yapı haline getirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda konseylerin yüzde 60’ının başkanı değişti. DEİK tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı bir yönetim değişikliği yapılmış oldu. Yasa değişikliği sonrası yapılan ilk seçimli iş konseyleri toplantısında 130 iş konseyinden 78’inde yeni başkan göreve getirildi. DEİK’te iki senede bir düzenlenen seçimli genel kurul toplantısından önce bölgesel iş konseyi başkanları belirlendi.

Amerika Bölgesi, Avrupa Bölgesi, Asya Pasifik Bölgesi, Afrika Bölgesi, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ve Avrasya Bölgesi olarak altı bölgede 123 ülke bazlı, 5 sektörel iş konseyleri ve bir özel amaçlı iş konseyi olmak üzere toplam 129 iş konseyinin yürütme kurulu başkanları ve üyeleri seçildi. 130. Konsey, DEİK için dünyanın hemen her tarafından iş insanlarının katılacağı ayrı özel bir kurultay yapılacak.ÜYE TABANI ARTTISeçimlerle tüm konseylerin yürütme kurullarında da önemli değişiklikler oldu. Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Murat Kolbaşı, Amerika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Aykut Eken, Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Avrasya İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tuncay Özilhan, Ortadoğu ve Körfez İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Rona Yırcalı oldu. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, genel kuruldaki konuşmasında, son bir yılda yapılan tüm DEİK çalışmalarını kapsayıcılık, entegrasyon ve kurumsallaşma başlıkları altında gerçekleştirmeye çalıştıklarını söylerken; “DEİK’in üye tabanı, görevi aldığımız günden bu yana yaklaşık bir yıl gibi kısa süre zarfında yüzde 51.2 oranında artmış bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!