DEİK: Eximbank artık ‘politik risk sigortası’na geçsin

Güncelleme Tarihi:

DEİK: Eximbank artık ‘politik risk sigortası’na geçsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 00:00

Tunus, Yemen ve Cezayir’de baş gösterip Mısır’a sıçrayan halkın yönetimleri hedef alan gösterileri, dış ticaret yapan şirketler için ‘politik risk sigortasını’ yeniden gündeme getirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Ortadoğu’da genişlemekte olan ticaret ilişkileri için de bizim daha önce de Eximbank’tan istediğimiz, politik risk sigortası vardı. Bir çok ülkede bu var. Yeni piyasalar bulmada yardımcı olan ve teşvik sağlayan Eximbank’ın politik risk sigortasını planlamaya başlaması önemli” diye konuştu.

Yatırım iptali gelmedi

Mısır’da süren olayların Türk şirketlerini nasıl etkileyeceğine de değinen Rona Yırcalı, Mısır’ın Türkiye açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi. Mısır’ın bölge için de önem taşıdığını ifade eden Yırcalı, “Mısır’daki gelişmeleri görmemiz lazım. Yatırımların uzun vadede artarak devam edeceği kanaatindeyim. Orada yatırım yapanların birçoğu pazarın içinde çalışıyor. Bir kısmı yatırım yapıyor. Onlar da bir bekleme içinde. Olaylar, büyükşehirde olmadığı için oraya kadar sirayet eden birşey yok. Arkadaşlarımız konuyu takip ediyorlar” diye konuştu.

Kadir Has Üniversitesi, Columbia Üniversitesi Vale Columbia Center - New York, DEİK ve KPMG araştırma şirketi işbirliğinde hazırlanan yurtdışına doğrudan yatırım yapan şirketlerin yurtdışı faaliyetlerini inceleyen EMGP 2010 raporu dünyayla eş zamanlı açıklandı. Rapora göre, araştırmada yer alan DEİK üyesi 19 şirketin yurtdışı varlıkları 2009 itibariyle 31 milyar dolara ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!