Darbeyi vatana ihanet sayarım, buna teşebbüs edenin yanında olmam

Güncelleme Tarihi:

Darbeyi vatana ihanet sayarım, buna teşebbüs edenin yanında olmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Taraf Gazetesi’nin gündeme getirdiği “Darbecilerin Başbakan’ı olacaktı” iddialarına sert yanıt verdi. Hisarcıklıoğlu, “Ben darbeyi vatana ihanet kabul ederim. İhanete teşebbüs edenlerin de yanında olmam. Bu çamur benim üzerime yapışmaz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, darbe yapmayı vatana ihanet kabul ettiğini belirterek, “İhanete teşebbüs edenlerin yanında olmam, olamam” dedi. Hisarcıklıoğlu, Taraf Gazetesi’nde yayımlanan “Balyoz Planı” başlıklı askeri darbe planlarıyla ilgili haberde, darbeciler tarfından ‘Başbakan’ yapılacağı iddialarına sert yanıt vererek, “Net olarak şunu söyleyeyim ki bu çamur benim üzerime yapışmaz” diye konuştu.
Siyasetle karıştırmam
Haberdeki iddialara yanıt vermek için düzenlediği basın toplantısında, siyaseti, toplumsal tercihlerin belirlendiği bir alan olarak gördüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “TOBB’nin varlık nedenini ve camiamızın istek ve  beklentilerini her zaman esas aldım. Bunu yaparken, siyasetin alanıyla kendi görev alanımı birbirine karıştırmamaya özen gösterdim. Bu sorumluluğun bilincinde oldum.”
Şikayetçiyim
Ülke meselelerinin çözüm yerinin, sadece demokrasi platformunda olduğuna inandığını belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Daha düne kadar hükümetin yandaşı olarak nitelendiriliyordum şimdi ise darbecilikle ilgili iddialara maruz kalmaya başladım. Taraf Gazetesi’nde yayımlanan habere göre, birileri darbe yapıp, yeni bir hükümet kurup, başbakanlığa da beni getireceklermiş. Balyoz Harekat Planı’nı ilk kez basından duydum. Darbe planı hazırladığı söylenen şahısları da tanımıyorum. Buna rağmen, demokrasi karşıtı planlara ismimi karıştıranlardan şikayetçiyim. Sadece iddialara dayalı linç fetvaları yayınlanmasından şikayetçiğim. Bulanık suda balık avlamaya çalışanların oltasına takılanlardan şikayetçiyim. Gazetecilerin de bunu sorgulamadan yayınlamasından şikayetçiğim. Gerekli hukuki süreci de başlatmış bulunuyorum.”
Hep zarar gördük
Hisarcıklıoğlu, şimdiye kadar tüm darbelerden ailece, 28 Şubat sürecinde de şahsen ciddi zararlar gördüğünü belirtti. Demokrasi karşıtı hiç bir hareketin içinde, önünde, arkasında hatta dedikodusunda bile yer almadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Hayatım boyunca çok şükür ne zulmeden oldum ne de zalimlerden merhamet isteyen oldum. Sadece adaletin yanında oldum” dedi. Hisarcıklıoğlu, Farabi’nin “Ancak özgür birey ve toplumlar ahlaklı olabilir” sözünü hatırlattı.

Haberin Devamı

Haysiyet cellatlığı zulümdür

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Darbe tezgahları ne kadar namussuzluk ise haysiyet cellatlığı da o kadar namussuzluktur. İkisi de zulümdür. Zulüm ile de abat olunmaz. Bu ülkeyi ihtiraslarından daha fazla seven herkesi, demokrasiye sahip çıkmaya, hukukun üstünlüğünü korumaya, birbirine çamur atmamaya, linç fetvalarına son vermeye, vicdanına kulak vermeye, fitne ve fesattan vazgeçmeye, her kurumu da şeffaf olmaya davet ediyorum.”

Burada bir tezgah var duvarın arkasını görün

2003 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni kurduklarını ve halen bu üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile karış karış dünyayı gezdiğini ve yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmeye çalıştığını ifade etti. Her zaman özelleştirme taraftarı olduğunu da anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “İddialara göre; beni seçenlere diyorum ki; ‘Arkadaş siz elinizdekileri kapatın, yüzde 40’ını, 50’sini devlete verin.’ Kendi fabrikalarımın da yüzde 50’sini devlete vereceğim. İşte buna kargalar bile güler. Burada birbirine uyuşmaz bir yer var. Ben burada herkesi uyanık olmaya, duvarın arkasını görmeye davet ediyorum. Burada bir tezgah var. Benim şahsımla ilgili kısmı ben söyledim. Diğer kısmı için, yargı süreci başlamıştır; orada her şey bütün açıklığıyla ortaya çıkacak. Kim neyin içinde, ne yaptı ne etti? Birilerinin hayallerinde geçen bir şey varsa, demokrasinin olmadığı yerde ben olmam. Hayallerde bile olmam. Milletin olmadığı yerde ben olmam.”

Haberin Devamı

Bizim tarafımız belli

DEMOKRASİNİN en fazla işlediği kurumlardan birinin TOBB olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisiyle zenginleşeceğine inancını yıllardır dile getirdiğini, iddia edilen pozisyonun ise bunun tam karşıtını oluşturduğunu anlattı. Hisarcıklıoğlu, “Bununla ilgili gerek tekzip, gerekse savcılığa suç duyurusu olmak üzere bütün hukuki hakları sonuna kadar kullanacağım, avukatıma talimat verdim. İlgili bu süreci de başlattım, biz demokrasiden yana tarafız” dedi.  ‘Taraf’ oldukları yerin bu nedenle belli olduğunu söyleyen Hisarcıkloğlu, davayı kime açtıklarının sorulmasına karşılık da “Yayını kim yaptıysa” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!