Dar gelirliye kömür yerine gaz verin

Güncelleme Tarihi:

Dar gelirliye kömür yerine gaz verin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği’nin (GAZBİR) Başkanı ve Kazancı Holding Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancı, hükümetin dar gelirli vatandaşlara yaptığı kömür yardımı yerine ilginç bir alternatif öneride bulundu.

Haberin Devamı

Kömürün çevreyi kirlettiğini kaydeden Kazancı, “Hükümet kömür yerine doğalgaz versin” dedi. GAZBİR ile Enerji piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) Antalya’da düzenlediği sektör toplantısının ardından sorularımızı yanıtlayan Kazancı, “Biz de GAZBİR üyeleri olarak kömür yardımı yapılan vatandaşlara doğalgaz sobası veya ocağını bedava gidip takalım” derken, sözlerine şöyle devam etti: “Böylece maliyetin de yarısını karşılamış oluruz. Bu şekilde vatandaşlarımız hem çevre kirliliğinden kurtulmuş olur, hem de Türkiye tüketemediği gaz nedeniyle ödemek zorunda kalacağı ‘al ya da öde’ riskinden de kurtulmuş olur.”
Fiyatlar kıpırdamaz
Bu arada fiyatları da değerlendiren Kazancı, küresel krizle birlikte özellikle Avrupa’da gaz tüketiminin düştüğüne dikkat çekti ve gaz fiyatlarının global ekonomik krizin ortadan kalkmasına kadar çok ciddi, büyük bir çıkış yapacağına inanmadığını belirtti. Kazancı bu konuda şunları söyledi: “Gaz fiyatı en az 3-4 yıl kıpırdamaz, aşağı gelebilir ama bence kıpırdamayacaktır diye düşünüyorum. Doğalgaz fiyatlarının petrol fiyatlarına göre artış gösterdiğini ancak küçük kıpırtılardan oynamayacağını düşünüyorum. Ortalama fiyatla eğer pazar rekabete açılırsa, EPDK, bu konuda hızlı kararlar alırsa, BOTAŞ’ın sektördeki pazar payı aşağı çekilirse rekabet ortamı oluşacak ve fiyatlar aşağı gelecektir. Gazın fiyatının artması mümkün değil. O nedenle diğer sektördekiler gaz fiyatı artarsa biz de satarız diye düşünüyor olabilirler, satamazlar.”

Haberin Devamı

Aksa Enerji’nin fiyatı makul

AKSA Enerji’nin halka arzı ve değerine ilişkin sorular üzerine Mehmet Kazancı, şirket hisseleri için değerinden fazla rakam biçtikleri yönündeki iddialara , “Türkiye’deki ciddi statükocu bankalar tarafından hesap yapıldı. Borsadaki firmaların değeri belli. Bunları hesaplayan insanların kapasitesi belli. Onların vermiş olduğu değer gerçekçi değerdir. Bizim fiyatlar makul, çok teknik fiyatlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!