Danfoss Türkiye'de üretimi gündemine aldı

Güncelleme Tarihi:

Danfoss Türkiyede üretimi gündemine aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 16:37

Danimarka'nın en büyük sanayi topluluğu Danfoss A/S Isıtma Çözümleri Türkiye Direktörü Yaşar Hüseyin Şan, 100'ü aşkın ülkede faaliyet yürüten, 22 ülkede 79 adet üretim tesisi bulunan şirketin hem Türkiye iç pazarı hem de Kafkasya ve Ortadoğu'daki pazar hedeflerini dikkate alarak Türkiye'de üretimi gündeminde tuttuğunu bildirdi.

Danfoss'un Türkiye pazarına sunduğu yeni ürünü “Isı Pompası” ve “Digital Termostatik Vana”nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Şan, Türkiye inşaat sektöründe yaşanan hızlı büyüme, nitelikli bina sayısındaki artış ve renovasyon çalışmalarının Danfoss A/S'nin ilgisini çektiğini söyledi.

Bu ilginin bir göstergesi olarak Danfoss'un ileri teknoloji ile ürettiği yenilikçi ürünü Danfoss DHP-AQ Isı Pompasının Türkiye pazarına sunulduğunu belirten Şan, “Pompa, ısıtma veya soğutma yaparken doğalgazlı sistemlere göre yüzde 75 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Aynı zamanda dünyanın en sessiz çalışan ısı pompası, düşük hava sıcaklıklarında dahi, yüksek verimle çalışabilmektedir” dedi.

Şan, “yaşam konforumuzu artırırken enerji tasarrufunu nasıl sağlarız?” sorusuna 79 yıllık deneyime sahip olan Danfoss'un araştırmacı, yaratıcı ve inovatif bir yaklaşımla ürettiği ürünleriyle cevap verdiğini söyledi.

Danfoss'un mucidi ve dünyada pazar lideri olduğu termostatik vanalar kullanılarak, doğalgaz tüketimde yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağlanabildiğini, böylece bir daire için kışın ortalama 200 liralık doğalgaz tüketimi dikkate alındığında, aylık 60 lira doğalgaz tasarrufuna olanak sağlandığını anlatan Şan, “Isınma için 37 milyar dolar enerji harcandığımızı varsayarsak, termostatik vanaların ülke genelinde merkezi ya da münferit kaloriferli ısıtma sistemine sahip tüm binalarda kullanılması durumunda yılda yaklaşık 10 milyar dolar tasarruf sağlamak mümkün ki bu da cari açığın yüzde 13'üne denk gelen ciddi bir rakam. Çünkü 2009 yılında yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı yönetmeliği ile artık kullanımı zorunlu hale gelen termostatik vanalar, sıcaklığı önceden ayarlanan konfor seviyesinde sabit tutarak gereksiz doğalgaz tüketimini engelliyor” diye konuştu.

“Türkiye'de yatırım gündemimizde”

Yaşar Hüseyin Şan, Türkiye'de başlayan konut hamlesinin Avrupa'dan beğeni ile takip edildiğini de belirterek, şunları kaydetti:

“100'ü aşkın ülkede faaliyet yürüten, 22 ülkede 79 adet üretim tesisi bulunan, Danimarka'nın en büyük sanayi topluluğu Danfoss A/S, 5 milyar avro cirosu ve 24 bini aşan çalışanıyla bir dünya şirketidir. Şartlar beklediğimiz gibi şekillenirse Danfoss, hem Türkiye iç pazarı hem de Kafkasya ve Ortadoğu'daki pazar hedeflerini dikkate alarak Türkiye'de üretimi gündeminde tutuyor. Yatırımın gerçekleşmesi durumunda bu sadece ilgili pazarlar için üretimden söz etmiyoruz. Danfoss'un global pazarlardaki büyüme hamleleri de dikkate alındığında Türkiye, Danfoss'un üretim üssü haline bile gelebilir. Bu yatırım satın alma ya da yeni bir tesis inşa etme şeklinde olabilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!