Damat, Hertha Berlin'in moda sponsoru oluyor

Güncelleme Tarihi:

Damat, Hertha Berlinin moda sponsoru oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 02:18

Halen, Damat&Tween markaları ile Beşiktaş (BJK), CSK Moskova, Afrika'da Kaizer Chief's gibi takımların moda sponsorluğunu yapan Orka Grup, Almanya'nın Hertha Berlin takımına sponsor olmak için görüşmeler yapıyor.

Dünyanın 14 ülkesinde Damat&Tween markaları ile faaliyet gösteren Orka Grup, futbol takımı sponsorluğu ile tanıtım atağına geçecek. Halen, Damat&Tween markaları ile Beşiktaş (BJK), CSK Moskova, Afrika'da Kaizer Chief's gibi takımların moda sponsorluğunu yapan grup, Almanya'nın Hertha Berlin takımına sponsor olmak için görüşmeler yapıyor.

Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat&Tween'in marka imajını dünyanın çeşitli ülkelerinde insanların idolü haline gelen futbol takımları ve çalıştırıcılarına sponsorluk yaparak oturtmaya çalışacaklarını söyledi.

Sadece ürünü ön plana çıkaran reklam tanıtımları yerine toplumlar için idol olmuş insanlarla çalışmanın marka imajını oturtmada çok daha etkili olduğunu gördüklerini belirten Orakçıoğlu, ‘‘Futbol takımlarının moda sponsorluğuyla, dünyada Damat&Tween marka imajını oturtmaya çalışacağız. Reklamların tüketici üzerindeki etkisi yadsınamaz. Ancak sponsorlukla moda imajını oturtmak reklamlara göre çok daha etkili oluyor’’ dedi.

AFRİKA'DA TANINIYOR

Damat&Tween'in Afrika'nın en önemli takımlarından biri olan Kaizer Chief's takımına sponsor olarak Tüm Afrika'da tanınmaya başladığına dikkat çeken Orakçıoğlu şunları söyledi:

‘‘Kaizer Chief's takımının teknik direktörü Muhsin Ertugral adlı bir Türk. Muhsin Ertugral, Afrika'nın Fatih Terim'i gibi. Ertugral'a ve takımına sponsor olduktan sonra Damat&Tween Afrika'da tanınmaya başladı. Hatta Ertugral, Afrika'nın bir numaralı futbol dergisi Sa Soccer Dergisi'nin son sayısında Damat'ın giysileri ile kapak oldu. Ertugral sayesinde Damat Afrika'da şefin stili diye tanınıyor.’’

Damat'ın tanıtım faaliyetlerinin tamgaz sürdüğünü belirten Orakçıoğlu, Damat& Tween'in Avrupa'da tanıtım çalışmalarını yürütmek üzere Almanya'da Modamedia adlı bir tanıtım şirketi ile anlaştıklarını söyledi.

Modamedia tanıtım şirketi Damat'ın tanıtım faaliyetlerine geçtiğimiz ay Berlin'in en büyük alışveriş merkezi olan Spandua Arcaden'de açılan Damat& Tween mağazası ile başladı.

TANITIM ŞİRKETİ

Tanıtım şirketinin Damat& Tween'in aktivitelerinin Avrupa basınında duyulmasını sağlayacağını ifade eden Orakçıoğlu, Modamedia PR şirketi'nin Avrupa'da iki binin üzerinde yazılı ve görsel basın kuruluşu ile ilişki içinde olduğunu söyledi.

Damat&Tween markaları ile büyük çıkış yapan Orka Grup, şansını tanıtım sektöründe de deneyecek. 2002 yılında reklam ve tanıtım grubu oluşturacak olan grup, New York'ta faaliyet gösteren ABD'nin ünlü tanıtım ajansı TBWA Ajans'ın Art Direktörü Salih Güngör ile ortaklık anlaşması imzaladı. ‘‘Red Görsel Tanıtım A.Ş’’ adıyla 100 milyar liralık sermaye ile kurulan tanıtım şirketinin 7 hissedarı bulunuyor.

Red Görsel Tanıtım ile her sektörden her firmanın reklam ve tanıtım işlerini yapmaya aday olduklarını söyleyen Orakçıoğlu, ‘‘Uzun zamandan beri böyle bir oluşum için çalışıyorduk ama uygun koşulları bu yıl sağlayabildik. Müşterilerle görüşmelere başladık bile. 2 Ocak 2002'de şirketimiz resmen faaliyete geçecek’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!