Dalaman turizmde yeni pazarlara açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dalaman turizmde yeni pazarlara açılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 15:08

Dış turizmde İngiltere pazarına bağımlılığı yüksek olan Dalaman, yeni pazarlara yöneliyor. Almanya, Rusya, İskandinavya ve Hollanda yeni hedef bölgeler olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hamdi Güvenç, geçtiğimiz yıl sonunda Muğla'da bir turizm konseyi kurulduğunu ve bu konseye hem kamu hem de özel sektör tarafından ciddi bir katılım olduğunu söyledi.

Konsey toplantılarında şehrin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Güvenç, şunları anlattı:

"Dalaman Havalimanı'nın hitap ettiği bölgede İngiltere pazarına bağımlılık yüzde 70 seviyesinde. Ancak geçen sene İngiltere'den gelen turist sayısında yüzde 12'lik bir düşüş meydana geldi. Rakam 1 milyon 150 binden 1 milyon sınırına kadar geriledi. Dolayısıyla Konsey'de bu bizim için öncelikli konu haline geldi ve İngiltere'deki kaybı hangi pazarlarla telafi edeceğimiz üzerine çalıştık."

YENÄ° HEDEF PAZARLAR

Haberin Devamı

Alternatif pazarları Rusya, Almanya, İskandinavya ve Hollanda olarak belirlediklerini anlatan Güvenç, bu bölgelere yoğun bir pazarlama stretejisi ile yaklaşıp bakanlığın da desteğiyle daha fazla girmenin yollarını aradıklarını söyledi. Güvenç, şöyle devam etti:

"İskandinavya'da bazı görüşmeler yaptık ve 12 bin kişilik bir anlaşma sağladık. Almanya'da da FTI ile görüştük ve Dalaman'a uçuş yapmaları konusunda anlaştık. İlk etapta 15 bin kişi getirecekler. Rusya ve Hollanda ile de anlaşmalar yaptık. Rusya'dan 30 bin, Hollanda'dan 25 bin ek turist bekliyoruz."

Almanya pazarının önemli olduğunun altını çizen Güvenç, "çünkü daha önce zaten geliyorlardı ama İngilizler gelince çekildiler. Şimdi tekrar hatırlatmak gerekiyor. Bu sene büyük bir tanıtım yapacağız" diye konuştu.

Geçen sene Dalaman Havalimanı'na 1 milyın 582 bin turistin geldiğini hatırlatan Güvenç, bu sene İngiltere'deki kaybı telafi edip biraz da geçerlerse başarılı sayılacaklarını kaydetti.

YATAK SAYISI YETERSÄ°Z

Dalaman Havalimanı'nın hitap ettiÄŸi bölgede 150 bin civarında yatak olduÄŸunu ifade eden Güvenç, "ama bu sayı yetersiz. O nedenle yeni alanlar oluÅŸturulmaya çalışılıyor. En büyük proje ise TÄ°GEM arazisi. Havalimanına 15 dakikalık mesafede tarıma elveriÅŸli olmayan 2 bin 500-3 bin dönümlük bir alan. Burada 7-8 otellik bir bölge düşünülüyor. Ayrıca Dalaman Marina da son aÅŸamaya geldi. Bu sene kazmayı vurur dedi.Â

Haberin Devamı

Bölgenin tesise ihtiyacı olduğunun altını çizen Güvenç, "tesis oldukça satarsınız. Ayrıca bölgede yat turizmi ve tekne gezintileri de çok önemli bir ürün. 132 tane çok güzel koy var ve bunlar iyi tanıtıldığında vurucu güç haline gelir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!