Cumhurbaşkanı'nın brüt maaşı 33 bin 500 liraya yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanının brüt maaşı 33 bin 500 liraya yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2011 14:36

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2012 yılı maaşı belli oldu. 2011 yılında Cumhurbaşkanı'nın 371 bin lira olan maaş ödeneği, 2012 yılı bütçesiyle 402 bin liraya çıkıyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Gül'ün aylık ortalama brüt maaşı, yaklaşık yüzde 9 oranında artarak 33 bin 500 liraya çıkacak.

Haberin Devamı

2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Mustafa İsen, “Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği, 'muasır medeniyetler seviyesine' kendinden emin bir şekilde yürürken, Sayın Cumhurbaşkanımız da bu perspektifi çok başarılı ve herkesin takdir ettiği bir şekilde yansıtmaktadır” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı bütçesini Komisyona sunan İsen, 2012 yılı mali bütçesi için öngörülen miktarın 138 milyon 700 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi. İsen bunun 402 bin TL'sinin Cumhurbaşkanlığı ödeneği, 36 milyon 250 bin TL'sinin personel giderleri, 3 milyon 480 bin TL'sinin sosyal güvenlik kuruluşuna ödenecek prim giderleri, 44 milyon 308 bin TL'sinin mal ve hizmet alım giderleri, 1 milyon 900 bin TL'sinin cari giderler ödeneği ve 52 milyon 360 bin TL'sinin ise yatırım ödeneğine ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

89 YURTDIŞI ZİYARET

Türkiye'nin devleti ve milletiyle el ele vererek 21. yüzyılın önemli bir bölgesel gücü ve küresel aktörlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden İsen, “Ülkemizin bu tarihi yürüyüşünde, Sayın Cumhurbaşkanımız öncü, vizyoner ve yapıcı kişiliğiyle yoğun bir tempo içinde durup dinlenmeden, ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görevde bulunduğu 4 yılda 89 yurtdışı ziyaretinde bulunduğunu ve resmi erkan dışında 700 basın mensubu, 3 bin 611 iş adamı, 183 akademisyen ve diğer kurumlardan çok sayıda temsilcinin yurtdışı gezilere katıldığını açıkladı. İsen, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin uzun zamandır ilişkilerini yeterince güçlendiremediği birçok önemli ülkeye ziyaretler gerçekleştirerek, ülkemizin en iyi şekilde temsilini sağlamıştır" dedi.

Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün çok sayıda sosyal sorumluluk projesini himaye ettiğini belirten İsen, 'Konuşan Kitap Şenliği', 'Emekliyiz Gönüllüyüz', '81 ilden 81 Yıldız', 'Eğitim Her Engeli Aşar', 'Bilişim Teknolojisi Sınıfları' ve 'Diyabeti Durduralım' gibi projelerin yer aldığını anlattı. İsen, “Bu örneklerden anlaşılacağı üzere Çankaya Köşkü, sadece bir temsil makamı olmakla kalmayıp her kesimden insanımızın eğitim, sanat ve kültür faaliyetleri için buluştuğu bir sosyal paylaşım mekanı olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİK  YENİLEME SÜRECEK

Cumhurbaşkanlığı makamının temsil edildiği mekan olan Çankaya yerleşkesi içindeki fiziki, teknik ve teknolojik altyapının modernize edilmesi, kurum içi iletişim, yazışmalar ve güvenlik hizmetlerinde dijital ağırlıklı teknolojilere geçilmesi gibi konulara öncelik verildiğini ifade etti. İsen, bu doğrultuda Köşk'teki fiziki mekan iyileştirme ve teknolojik altyapı yenileme çalışmalarının süreceğini söyledi.

İsen, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çankaya Köşkü'nden sonra yoğun olarak kullandığı Tarabya Köşkü ve yerleşkesinin tüm ihtiyaçlarının Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılandığını anımsattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!