CP Piliç'e 'En İyi Marka' ödülü

Güncelleme Tarihi:

CP Piliçe En İyi Marka ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 12:20

CP Türkiye, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Ekonomize dergisi tarafından gerçekleştirilen “Güvenilir Gıda Zirvesi ve Ödül Töreni”nde “En İyi Marka” ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Tarım Bakanı Mehdi Eker’’den CP Piliç adına ödülü alan CP Türkiye Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, kaliteye ve Türk tüketicisinin damak zevkine uygun yeni ürünlere yönelik yaptıkları yatırımlarını sürdürerek çıtayı daha da yükseğe taşıyacaklarını bildirdi.

Ödül sonrası açıklama yapan CP Türkiye Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, Bilecik Osmaneli’de  60 bin 194 metrekare alanda yatırımı devam eden  CP İleri İşlenmiş Piliç Ürünleri Fabrikası’nın, Şubat 2010 tarihinde deneme üretimine başlayacağı müjdesini verdi.

Aylık 984 ton üretim kapasitesine sahip olan CP İleri İşlenmiş Piliç Ürünleri Fabrikası’nda her ay Türk damak tadına uygun yeni bir ürünün geliştirilecek. Böylece dönerden, acılı kebaba, sucuktan kadınbudu köfteye kadar pek çok yeni ürünü tüketici ile buluşturacak olan CP, yeni yatırım ile hazır yemek alanına da girecek.

Haberin Devamı

Dünya tavuk eti ticaretinin 1/3’ünün çevremizdeki ülkeler ile yapılmakta olduğunu da belirten Nezih Gençer, sektörün büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Gelişen turizm, iç talep artışı ve ihracat ile sektörün büyümeye devam etmesini beklediklerini söyleyen Gençer, ayrıca şu bilgileri verdi:

“Üretici, sanayici işbirliği ile uygulanan entegre üretim modeli ve yapılan modern yatırımlarla, beyaz et sanayi en başarılı tarımsal sanayi konumundadır.Emek yoğun bir sektör olan beyaz et sanayisinde,  yeni istihdam sağlaması, kırdan kente göçü önlemesi ve hayvansal protein açığını kapatması nedeniyle, üretim artışı desteklenmektedir.”

Son dönemde, tavuk eti ihracatı konusunda olumlu gelişmeler yaşandığına da dikkat çeken Nezih Gençer, Son 1 yıldır Irak’a ihracat yapıldığını, AB ülkelerine ileri işlenmiş piliç ürünleri ihracatının başlayacağını ve Rusya Federasyonu’nun da Türkiye’ye bu konuda yeşil ışık yaktığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!