Coşkun: Halk Bankası'na şimdiden değer biçmek yanlış

Güncelleme Tarihi:

Coşkun: Halk Bankasına şimdiden değer biçmek yanlış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 13:09

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Halk Bankası'nın değeri konusunda 5 ile 20 milyar dolar arasında değişen fiyat tahminlerinde bulunulmasını eleştirerek, gerçek değerin ihale sürecinde ortaya çıkacağını söyledi. Coşkun, Halk Bankası'nı yabancıların alması durumunda KOBİ ve esnafa kimin yardım edeceği yönündeki eleştirilere karşılık olarak da, "Devlet var ya. Devlet yıkılmadı ayakta hala" diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Özelleştirme Yüksek Kurulu üyesi de olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, ANKA Ajansı'na, Halk Bankası'nın değerinin 5 milyar dolar olduğu yönündeki yabancı basında çıkan haberleri ve buna karşı gelen tepkileri değerlendirdi.

Coşkun, Halk Bankası'nın değerinin şimdiden belirlenmesinin doğru olmadığını vurguladı. Coşkun, bankanın satışı için düzenlenecek ihale sürecinde gerçek rakamların ortaya çıkacağını belirterek, en yüksek teklifi verenin bankaya sahip olacağına işaret etti. Coşkun, en yüksek teklif bedelinin ne olacağının ortaya çıkmasının ardından bir durum değerlendirmesi yapılacağını da vurguladı.

Halk Bankası'nın müşteri portföyünün büyük çoğunluğunu KOBİ ve esnafın oluşturduğunu hatırlatan Coşkun, banka satışından sonra 5 yıllık bir süre için banka anlaşmalarında ki koşulların korunacağını belirtti. Coşkun, Halk Bankası'nın satışının gündeme geldiğinden beri birçok bankanın KOBİ'lerin peşinde olduğunu belirterek, "tedirgin olacak bir şey olmadığını" söyledi.

Coşkun, bankacılık sektöründe yabancı payının artışı nedeniyle KOBİ'lerin tedirgin olmasının yersiz olduğunu söyleyerek, KOBİ'lere zaten finansman sağlanması noktasında gerekli desteğin bankalarla yapılan anlaşmalar kapsamında verildiğini hatırlattı. Coşkun, KOBİ'lere destek için "Bankalar yoksa devlet var. Devlet yıkılmadı ya. Hala ayakta" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!