Çömezlere tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Çömezlere tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 08:30

Sosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Fikirleri hayata geçirebilmek için hareket şart. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tam da böyle bir örneğe imza atmış. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin kendilerine en uygun üniversiteyi ve bölümü seçebilmesi için bir Instagram hesabı açan ikili, daha sonra bunu bir sosyal platforma dönüştürmüş. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim, üniversite öğrencilerinin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor. Bu sayede aday öğrenciler, tercih öncesinde düşündükleri bölüm ve üniversite hakkında derinlemesine bilgi alıyor. Aynı zamanda aday öğrenciler için sınava hazırlık sürecinde destek olacak blog içerikleri oluşturuluyor ve puanların hesaplanıp tercihlerin filtrelenebildiği araçlar sunuluyor.

Hangi Üniversite Hangi Bölüm kurucu ortağı Elif Aleyna Duman, “Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin tercih etmeyi düşündükleri okulların öğrencilerine soru sorabilmeleri için açtığımız bir Instagram hesabıyla 2016’da başladı. Üniversite öğrencilerinden aldığımız röportajları bu hesapta paylaşıyor, yorumlarda aday öğrenciyle üniversiteliyi bir araya getiriyorduk. Rehber öğretmenler artık yorum yazamamaya, aday öğrenciler de daha fazla ve detaylı bilgi talep etmeye başlayınca ekibi büyüterek web sitesi haline getirdik. 7 ay önce Berke Yağız Sevim ile birlikte ‘hangiuniversite-hangibolum.com’u yayına alarak girişimimizi kurduk” dedi.

Haberin Devamı

7 AY ÖNCE KURDUK

Girişimlerinin sosyal medyadan başlayan hikayesiyle 100 bin kişilik takipçi grubuna ulaştıklarını belirten Duman, bulundukları alanda yarattıkları farkı şöyle anlattı: “40’ı aşan blog yazarımızla haftalık 100’e yakın içerik yayınlıyoruz. Sadece tercih dönemi için bilgi vermeye değil, özgün içerikler üreterek öğrencilerin yıl boyunca yanında olmaya yoğunlaşıyoruz. Aday öğrenciye tüm yıl hem motivasyon hem de çalışma disiplini konularında destek olması için geliştirdiğimiz sanal sınav asistanı uygulamamızı, iOS ve Android platformlarında yayınlayacağız.”

300 BİN KULLANICI

Gelir modellerinin odağında üniversiteler ve aday öğrenciye erişmek isteyen tüm kurumlarla yapılacak işbirlikleri olduğunu anlatan Duman, “Sponsorlu içerik, canlı yayın, video röportaj, kampüs turu, banner gibi bir çok modele reklam ve içerik yerleştirme yapabiliyoruz. Her çalışmanın doğal olması ve diğer içerikleri olumsuz etkilememesi en büyük prensibimiz. Bu sayede üniversitelere de kendilerini hedef kitlelerine tanıtabiliyor” diye konuştu. Duman, şunları ifade etti: “7 aydır yayında olan internet sitemizde, bu güne kadar binden fazla içerik ürettik ve 300 binden fazla kullanıcıya ulaştık. Türkiye’de her yıl 2 milyondan fazla kişi üniversite sınavına giriyor, yaklaşık 800 bini de sınav sonucunda okullara yerleşiyor. Bu sayılar ulaşabileceğimiz büyüklüğü de gösteriyor. Ayrıca KKTC ve yurtdışı okullar konusunda da öğrencilerden çok sayıda bilgi talebi geliyor. Yurtdışı üniversiteler ile ilgili çalışmalar yapmak da yol haritamızda yer alıyor.”

Haberin Devamı

‘AKILLI’ BEYOĞLU

BEYOĞLU Belediyesi, çatısı altında yer alan 20 müdürlükteki tüm veri akışını ‘Smart Beyoğlu’ uygulamasında dijital hizmet olarak sunmaya başladı. Bu sayede Beyoğlu Belediyesi sınırları içindeki tüm mekanlara, belediye çalışanlarına, işyerlerine, sanat galerilerine, konser veya sergi gibi tüm etkinlikler tek bir uygulamada toplandı. Belediye yönetimi dahil tüm belediye çalışanlarına tek dokunuşla ulaşılabilecek. Hatta hangi sokağın hangi temizlik çalışanı tarafından temizlendiği uygulamada gösterilirken, bu çalışana telefon ile ulaşabilmek de mümkün. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, herkesin elindeki cep telefonuyla dünyanın her tarafına sinyal varsa ulaşabildiğini söyleyerek, “Mekanlarla insanları ilişkilendirmek istedik. İndirdiğinizde Beyoğlu’nda nerede, ne olduğunu size söyleyen bir uygulama” dedi.

Haberin Devamı

Çömezlere tavsiyeler

BİG BANG’DE 21 MİLYON TL’LİK DESTEK

İSTANBUL Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin ‘Big Bang Start-up Challenge’ yarışmasında bu yıl 21 milyon TL’lik destek sağlandı. Final etkinliğinde sahneye çıkmaya hak kazanan 20 teknoloji girişimi; Akıllı Magnet, AkıllıBES, BenzinLitre, Hextech Green, Drivee, Kodeco, FilameX, Hippist, Hyggefood Company, Intenseye, Iltema, Kobaküs, Laska Enerji, Micro-S Biyoteknoloji, Otomazone, PetSurfer, Reminis App, Vagustim, watchX-Kodlanabilir Akıllı Saat, Wollox oldu.

Çömezlere tavsiyeler

SANAL SINAV ASİSTANI YOLDA

ADAY öğrencilere motivasyon ve çalışma düzeni konularında destek olmayı amaçladıkları sanal sınav asistanı uygulamasını yakın zamanda sunacaklarını kaydeden Duman, “Uygulamada öğrenciler günlük çalışma programlarını takip edebilecek, çalışma sürelerini ölçebilecek ve onunla aynı anda kaç kişinin çalıştığını görebilecek. Aynı zamanda uygulamanın, hangiuniversitehangibolum.com sitesindeki içerikle entegre olmasını hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2 AYDA İLK SATIŞI YAPTI

TÜRKİYE İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup programında yer aldıklarını belirten Duman, “2 aydan bu yana gerek mentorların desteği ile gerekse ofiste geçirdiğimiz verimli çalışma zamanlarıyla önemli ilerlemeler kaydedip ilk satışımızı gerçekleştirdik. Yaygınlaşma ve yeni kullanıcı kazanabilmek açısından Google Analytics, SEO ve Growth Hacking gibi konularda kendimizi geliştirebileceğimiz eğitimler aldık. Workup’taki diğer startuplarla network ağımızı genişletiyoruz. Girişimcilik ekosisteminin göbeğindepek çok işbirliği fırsatı doğuruyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!