Çocuklara yatırım tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara yatırım tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 01:52

Türkiye’nin bir süredir gündeminde olan tasarrufların artırılmasına ilişkin ekonomi yönetimi ve özel sektörün yürüttüğü bilinçlendirme çalışmalarına Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, yazdığı bir kitapla bizzat katıldı.

Haberin Devamı

Köksal, ‘Geleceğe Yatırım’ adını verdiği kitapta, 12-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere yönelik tasarruf ve yatırım tavsiyelerine yer verdi. Köksal ile birlikte bankacılık ve finans sektöründe deneyimli Hakan Osmanoğlu’nun ortak imzasını taşıyan kitapta, Köksal’ın tanık olduğu bazı ilgi çekici kişisel yatırım başarısı ve başarısızlıklarından da örnekler bulunuyor. Para biriktirmenin zor ve sabır isteyen bir iş olduğunu vurgulayan Köksal kitabında, paranın ustası olmak için önce çıkar olunması gerektiğini, çraklığın ise tasarruf etmeyi bilmek anlamına geldiğini belirtiyor.

EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKAR


Para, bütçe, yatırım, banka, faiz, tahvil, bono, borsa, hisse senedi, döviz, para piyasaları, enflasyon, belirsizlik, risk gibi birçok ekonomik terimin tanımının yapıldığı kitapta, bir insanın yaşamı boyunca geçirdiği evreler ve bu evrelerde parayla olan ilişkisi anlatılıyor. ‘İşte yol haritanız başlıklı’ bölümde 20’li yaşlarda eğitim ve kariyere odaklanılması gerektiği belirtilirken, kredi kartı harcamalarına dikkat ederken bir yandan da para biriktirmeye başlamak gerektiği hatırlatılıyor.

30’lu yaşlarda ihtiyaçların değiştiği ev-araba gibi büyük alımlar için kredi kullanılırken, kredinin tatil, tekne gibi gereksiz harcamalar için kullanılmamasına dikkat çekiliyor. 40’lı ve 50’li yaşlarda artık emeklilik planları ve çocukların geleceğinin şekillendiği belirtilen kitapta, son olarak emeklilik dönemine değiniliyor. Emekliliğin tadını çıkarmak için hayatın her evresinde sağlık konularına ve tasarrufa önem vermenin altı çiziliyor. Köksal, mitolojiden, tarihten ve günümüzün güncel gelişmelerinden verdiği örneklerle süslediği kitabında çocuklara dünyanın en zengin adamı Babil Kralı Arkad yöntemiyle para biriktirmenin yöntemlerini anlatıyor.

BAKMADAN GEÇME!