Coca-Cola'dan "Dünya Saati" eylemine destek

Güncelleme Tarihi:

Coca-Coladan Dünya Saati eylemine destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 15:09

Coca-Cola Türkiye, Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) girişimiyle yarın tüm dünyada aynı anda gerçekleşecek “Earth Hour (Dünya Saati)” etkinliğine destek verecek.

Coca-Cola Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, etkinliği desteklemek için yarın 20.30–21.30 saatleri arasında İstanbul Beşiktaş, 4. Levent, Nişantaşı Abdi İpekçi ve Etiler Uçaksavar Sitesi'nde bulunan reklam panoları ve ofislerinin ışıklarını söndüreceği bildirildi.

Açıklamada, etkinliğe 50'den fazla ülkede destek veren Coca-Cola'nın ayrıca, Times Square, Piccadilly Circus ve Kings Cross'daki reklam panolarını da karartacağı belirtildi.

WWF tarafından 2006'dan bu yana gerçekleştirilen “Earth Hour (Dünya Saati)” etkinliği kapsamında her yıl 28 Mart günü 20.30-21.30 saatleri arasında iklim değişikliğine dikkat çekmek için ev ve ofislerin ışıklarının karartıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:
“Bu yıl 83 ülkedeki 2 bin 700'den fazla şehir, kasaba ve belediye, 'Dünya Saati 2009'u gelmiş geçmiş en büyük iklim eylemine dönüştürmeye hazırlanıyor. Etkinliğe 50'den fazla ülkede destek veren Coca-Cola, şirketin Atlanta'daki merkezi ve World of Coca-Cola'nın yanı sıra, Meksika'dan Kahire'ye, İtalya'dan Şangay'a, Norveç'ten Venezuela'ya kadar birçok merkezde reklam panolarının ışıklarını bir saat süreyle söndürecek. Coca-Cola şirketi, ayrıca ABD ve Kanada'da 'Dünya Saati' duyurularına destek olarak yaklaşık 300 bin dolarlık bağışta bulundu.”

Coca-Cola Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “İklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmak, durdurmak ve nihayetinde geriye çevirmek için yapabileceklerimiz hakkında farkındalığı artırmak için ışık söndürme etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. 'Dünya Saati', insanların ışıkları kapatmak gibi küçük ve basit adımlar atarak iklim değişikliği gibi evrensel bir sorunla mücadeleye hız kazandırabileceklerinin mükemmel bir göstergesidir” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!