Clinton’a ’Kızılay’a gel, İstanbul’da 1 milyon dolarlık evin olsun’ teklifi

Güncelleme Tarihi:

Clinton’a ’Kızılay’a gel, İstanbul’da 1 milyon dolarlık evin olsun’ teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 00:00

Aşçıoğlu İnşaat, eski ABD Başkanı Bill Clinton’a, "Kızılay için düzenlediğimiz geceye konuşmacı olarak katılın, size Selenium Twins’ten 1 milyon dolarlık daire verelim" önerisi götürdü. Clinton, öneriyi kendisine gönderilen projeyle birlikte inceleyip karar verecek.

BEŞİKTAŞ Spor Klübü’nün (BJK) Süleyman Seba Fulya Projesi’ni üstlenen Aşçıoğlu İnşaat, proje kapsamında yer alan rezidans kuleler ’Selenium Twins’ten ABD’nin eski Başkanlarından Bill Clinton’a daire hediye etmeye hazırlanıyor. Aşçıoğlu İnşaat olarak Kızılay için bir gece düzenlemek istediklerini belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Bu geceye Bill Clinton’ı konuşmacı olarak davet ettik. Eğer kabul ederse kendisine para değil Selenium Twins’ten bir daire hediye edeceğiz" dedi. Bill Clinton, Kızılay gecesinde konuşmayı kabul ederse 90 milyon dolarlık projede Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu ünlülere komşu olacak.

1 MİLYON DOLAR: Yaşar Aşçıoğlu, Bill Clinton’a hediye edilecek dairenin 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğunu belirterek, projenin 2008’in eylül ayında tamamlanacağını söyledi. Aşçıoğlu gündeme gelen teklifle ilgili olarak, şöyle konuştu: "Bill Clinton ile ortak bir aile dostumuz vardı. Bir sohbet esnasında Kızılay projesini anlattım. Clinton’ı da buraya konuşmacı olarak çağırıp, konuşma yapması karşılığında Selenium Twins’ten bir daire hediye etmek istediğimizi bildirdim. Aile dostumuz da hemen harekete geçti ve Clinton’a teklifi iletti. Daha sonra Clinton’a broşürler ve projenin detayları gönderildi. Şimdi kendisinden gelecek cevabı bekliyoruz. Clinton dünyanın her yerine konuşmacı olarak giden birisi olduğu için bu teklifimizi kabul edeceğini tahmin ediyorum."

500 BİN DOLARA KONUŞUYOR: Aşçıoğlu, Bill Clinton’ın yaptığı konuşmalarda ortalama 500 bin dolar istediğini hatırlatarak, "1 milyon dolarlık daireyi de tercih etse üzerine para istemeyeceğiz" diye konuştu. Kızılay’ın son yıllarda dünyanın dört bir yanına yardımlar düzenlediğine işaret eden Aşçıoğlu, "Bu teklifte bir kár amacı veya başka bir şey düşünmemiz mümkün değil. Clinton’ın teklifimizi kabul etmesi dahilinde Türkiye ve ABD arısındaki ilişkilere de etki edebilecek bir çalışmaya imza atmış olacağız" dedi.

TURİZM VE TİCARETE ETKİ YAPAR: Türkiye’nin yurtdışında tanınması için çok önemli bir projeye imza atmak üzere olduklarını bildiren Aşçıoğlu, Clinton’ın Türkiye’ye gelmeyi kabul etmesiyle birlikte turizmden, ticarete kadar birçok sektörün olumlu yönde etkilenebileceğini belirtti. Aşçıoğlu şunları söyledi: "Bu çalışmamızın dünyada da bir şekilde yansıması olsun istiyorum. Bugün Dubai’ye günde 3-4 tane İngiliz yolcu uçağı iniyor. Ülkemizdeki doğal güzelliklerin binde biri yok bu çölde. Ancak milyonlarca turist çekiyorlar. Türkiye’de bir gün bu noktaya gelecektir."

YÜZDE 20’Sİ YABANCIYA SATILDI: Selenium Twins projesindeki konutların yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını söyleyen Aşçıoğlu, yabancılardan en çok İngilizlere konut sattıklarını açıkladı. Amerikalı, Kanadalı ve İngilizlerin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden yabancıların bu projeden konut satın aldığını ifade eden Aşçıoğlu, "New York’ta Trump Towers ne ise İstanbul’da da Selenium Twins de o olacak" dediği projede Türkiye’den tanınmış iş adamlarının yanı sıra spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerine de konut sattıklarını kaydetti.

90 milyon dolarlık projede neler var

Güneşlenme terası.

Açık ve kapalı yüzme havuzu.

Sauna ve masaj bölümleri.

Tenis kortu.

Basketbol ve voleybol sahası.

Fitness ve aerobik salonu.

Çocuk alanları ve kreş.

Büyük bir iş merkezi.

Erkan bebeğin fotoğrafı hafızamızdan silinmedi

YAŞAR Aşçıoğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği’nde aktif bir üye olduğunu ancak ABD Başkanlığına tekrar George Bush’un seçilmesiyle dernekten ayrıldığını anlatarak, "Clinton Türk insanının sevdiği bir kişi. Erkan bebeğin burnunu sıktığı fotoğraf hala gözlerimizin önünde. Tüm dünya tarafından sevilen bir ismi Türkiye’de konut sahibi yapmak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Berlusconi’ye de konut satmayı düşündük

ESKİ İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’ye de Selenium Twins’ten konut satmayı düşündüklerini açıklayan Yaşar Aşçıoğlu, "Teklif götürmeyi düşündüğümüz dünyaca tanınmış ünlüler arasında Berlusconi’de vardı. Ancak Clinton Türkler tarafından daha çok sevilen biri olduğunu düşündük" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!