Clinton, ‘2000 sorunu’na el koydu

Güncelleme Tarihi:

Clinton, ‘2000 sorunu’na el koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, bilgisayarlardaki 2000 yılı sorununun çözülmesi amacıyla, Beyaz Saray'da konsey kurdu. Clinton, 2000 yılına geçildiğinde, ABD'deki kritik federal servisleri tehdit eden sorunun çözümü için ‘‘teknik ve yönetimsel’’ bütün çabaların gösterileceği vaadinde bulundu.

Sorunun çözülememesi durumunda, ABD Savunma Bakanlığı, gelirler birimi, Federal Havacılık yönetimi gibi önemli kurumların ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor.

Sorunun, hükümeti ve özel sektördeki bilgisayar sistemlerinin, tarihte sadece ‘‘son iki rakama’’ göre programlanmasından kaynaklandığı kaydedildi.

Bilgisayarlar, bu durumda 2000 yılını, 1900 olarak değerlendirecek. Bu da, arşivlerde ciddi sorunlara yol açacak.

ABD Başkanı Clinton konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘‘2000 Yılı Dönüştürme Konseyi’’ kurulduğunu bildirdi.

HALK GÜVEN BEKLİYOR

Clinton, ‘‘Amerikan halkı, hükümetlerinden güvenilir bir hizmet bekliyor. Elektronik sistemlere bağlı olan kritik hükümet fonksiyonlarının, etkili ve zamanlaması doğru olarak yaptığı konusunda güven duyma hakkına da sahipler’’ dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Mike McCurry, Clinton'un yönetimdeki ilk turunda, Bütçe ve Yönetim Müdürlüğü başkan yardımcısı olan John Koskinen'in konseye başkanlık edeceğini açıkladı. Koskinen, 2000 yılı sorununun çözümlenmesi için hükümetin daha fazla çaba harcaması gerektiğini savunan Senatör Daniel Patrick Moynihan'ın eski yardımcısıydı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!