Citroën C3 Pluriel artık Türkiye’de!

Güncelleme Tarihi:

Citroën C3 Pluriel artık Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2003 08:49

Baylas Otomotiv tarafından ilk defa Autoshow 2003’te sergilenen benzersiz tasarım C3 Pluriel, Türkiye’de satışa sunuldu. Otomobillerin anahtar teslim fiyatı 33.790.000.0000 lira ile 36.110.000.000 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

C3 Pluriel, 1999 yılında Frankfurt Motor Show’da, 2000 yılında da Cenevre ve Paris Motor Show’larındaki “Pluriel tanıtım aracı”ndan esinlenerek tasarlanmış bir araç. Son derece orijinal bir araç olan C3 Pluriel, modüler araç dizaynında yeni bir evreye önayak olmuştur. Citroën tarafından, aynı araçta bulunan birçok konfigürasyona gerekli teknik çözümler geliştirilen bu konsept araç, C3 Pluriel olarak hayata geçirilmiştir.

Citroën C3 Pluriel ile ideal araç arayışında geleceğe doğru bir adım attı. C3 Pluriel, günlük hayatta kullanıcı ihtiyaç ve taleplere cevap verebilen, isteğe bağlı uyarlanabilen, keyifli hayatı yansıtan bir araç olarak sunuluyor.

C3 Pluriel’in FARKLI TARZLARI

C3 Pluriel Saloon: olağanüstü
C3 ve C3 Pluriel, aynı platformda geliştirilen iki otomobil, yuvarlak hatları ve geniş hacmindeki benzerlikleri gözle görülür derecede benzer. C3 Pluriel, emniyet, konfor ve ekipman açısından 5-kapı versiyonu ile aynı yapıya sahip. Ancak, C3’ün tüm parçaları araca kendi karakteristik özelliğini verecek kadar belirli. C3 Pluriel akıcı bir canlılığa sahip.

Haberin Devamı

C3 Pluriel Panoramic Saloon: neşeli kişilik
Başlangıçta 3-kapı saloon olarak görünen C3 Pluriel, başka hiçbir araca benzemeyen panoramic saloon’a dönüşebiliyor. Bu 4-kişilik binek araç, kendi segmentindeki diğer araçlardan çok farklı. Ortada direk olmaksızın 4 otomatik camlı C3 Pluriel, arka koltuklardan bile panoramik bir görüntü sunuyor.  Otomatik açılabilir tavan birkaç farklı şekilde açılabiliyor, hatta tamamen geriye doğru açılabiliyor.

C3 Pluriel Cabriolet : farklı bir zarafet
C3 Pluriel saloondan cabriolet şekline hızla değişebiliyor. Soft top arka cam üzerine katlanarak bagaja yerleşebiliyor. Yolcu kompartımanı birkaç dakikada tamamen açılarak cabriolet’ye dönüşebiliyor. C3 Pluriel böylece yepyeni bir kimliğe bürünerek, saloondan çok daha farklı olarak tavan destekleri ile hem açık hem de koruyucu bir stile sahip oluyor.

C3 Pluriel Spider : bütünüyle keyif
C3 Pluriel tek kişiyle, hiç alet kullanılmadan birkaç saniyede 4-kişilik spider’a dönüştürülebiliyor. Kullanıcı hem öndeki hem arkadaki kavisleri çözerek ana gövdeden ayırabiliyor.

Haberin Devamı

C3 Pluriel Spider Pick-up : isteğe bağlı modülerlik
C3 Pluriel Spider kullanıcılarına şimdiye kadar convertible’larda çok az görülen pratik kolaylık getiryor. Arka kompartman hem pratik hem de orijinal bir açılma mekanizmasına sahip. Arka kapak aşağı doğru açılarak hem ağır objelerin yerleşimi için hem de oturma alanı yaratmak için ideal. C3 Pluriel arka koltukların katlanarak ön koltuklara kadar uzanan geniş düz alan oluşturabilecek derecede modüler.

C3 PLURIEL ÖZELLİKLERİ

C3 Pluriel motor seçenekleri

• 75 beygir DIN gücündeki 1.4i motor seçeneği, özellikle çok işlevli olarak tasarlandı: güçlü çekiş, büyük sürüş keyfi ve her zamanki gibi çok düşük yakıt tüketimi.

Haberin Devamı

• 1.6i 16V (110 beygir) motor seçeneği, enerjik bir sürüş ve yüksek gücün sağladığı rahatlığı beraberinde getiriyor.

Citroën C3 Pluriel’in, 5 vitesli manüel vites kutusu seçeneğinin yanı sıra, 1.6 16V motor seçeneği için, sekansiyel kumandalı otomatik transmisyon seçeneği de var. Bu otomatik transmisyon sistemi sürekli olarak yol tipini, sürüş tarzını ve frenlemeyi inceliyor, sonra da elde ettiği veriler doğrultusunda en iyi vites geçişlerini belirliyor. Sekansiyel işlevi sürücüye “direksiyondan ya da vites kolundan vites değiştirme” olanağı sağlıyor; böylece vites koluna ileriye ya da geriye doğru hafifçe dokunulmasıyla vites “yükseltebiliyor” ya da “düşürebiliyor”.

Haberin Devamı

Elektrik destekli direksiyon
Hidrolik direksiyonlarda ortaya çıkan bakım ihtiyacı, bu otomobilin elektrik destekli direksiyonunda yok. Bu direksiyon teknolojisi manevralarda üstün rahatlık, hızlı ve kusursuz stabilite sağlıyor.

Yüksekliği ve derinliği ayarlanabilir direksiyon
Herkesin kendine göre ayarlayabileceği bir sürüş pozisyonu için direksiyon istendiği şekilde ayarlanabiliyor.

Yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu
Sürücü koltuğu her bedene göre kusursuz olarak ayarlanabilecek şekilde tasarlandı. Yükseklik ayarına ek olarak bu koltuk, uzunlamasına en az 20 cm ileri geri hareket edebiliyor.

Açılabilir tavan
Elektrik kumandalı 9 kademeli soft top fonksiyonelliği ile göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Yağmur sensörlü silecekler
Citroën C3 Pluriel, yağmura karşı duyarlı. İlk yağmur damlasıyla birlikte silecekleri otomatik olarak çalışıyor. Yağmurun şiddetine göre sileceklerin hızı artabiliyor.

Merkezi kilitleme sistemi
Gösterge tablosundaki bu düğme, optimum düzeyde güvenlik sağlamak için bütün kapıların aynı anda kilitlenmesini sağlıyor. Hareket anında bagaj otomatik olarak kilitleniyor.

Kaldırılabilir tavan destekleri
Araç gövdesinden kaldırılarak üstü açık araç haline getirilebiliyor.

Dört hava yastığı
Yolcuların pasif güvenliği için önde ve yanda olmak üzere toplam dört hava yastığı var. Yolcu tarafındaki airbag anahtarla devre dışı bırakılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!