Ciroyu 320 milyon liraya çıkaracak, yeni yatırım düğmesine sonra basacak

Güncelleme Tarihi:

Ciroyu 320 milyon liraya çıkaracak, yeni yatırım düğmesine sonra basacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Üretim ağırlıklı bir şirketten perakende ve mağazacılık odaklı bir şirkete dönüşen Yataş’ın İcra Kurulu Başkanı Serdar Kitapçi, hiçbir ek yatırım yapmadan iki yılda 320 milyon liraya ulaştıracak güçte olduklarını belirtti. Yılmaz, “Asıl yatırımlar da bundan sonra başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

YATAŞ, 35 yıllık yönetimini birinci nesilden ikinci nesile devrederken, mağaza konseptinden, logosuna kadar kapsamlı bir yenilenme sürecine giren Yataş, bundan sonra perakendeye ağırlık verecek. Şirketin dönüşüm yönetimini üstlenen Yataş İcra Kurulu Başkanlığını yürüten Serdar Kitapçı, Yataş’in üretim ağırlıklı bir şirketten perakende ve mağazacılık odaklı bir şirkete dönüşümünü hedeflediklerini söylerken, “İki yıl içerisinde tüm mağaza konseptlerini değiştirmeyi planlıyoruz. Bu süreçte sadece mağaza yeniliklerimiz sayesinde hiçbir ek üretim yatırımı yapmadan 2 yılda iki kat ciroya ulaşacak güçteyiz. Ciromuz 320 milyon TL’ye ulaşacak ve asıl yatırımlar bundan sonra başlayacak” dedi.
Yataş’ın cirosunun 160 milyon TL’ye ulaştığını aktaran Kitapçı, şu bilgileri verdi: “Marka, kurumsal yönetim ve dağıtım ağında 7 ay önce başlattığımız bu dönüşüm sürecini 2013’ün sonuna kadar tamamlayacağız. 2013’de ikinci nesle sağlıklı devredilmiş, sermayenin güven duyduğu bir yönetim anlayışını oluşturmuş olacağız. Şirketi ister aile üyesi olsun ister profesyonel olsun performansa dayalı yönetimin anlayışıyla yöneteceğiz. Sünger fabrikası Süntaş, dağıtım şirketi İstanbul pazarlamayı ve Yataş’ı birleştirdik ve Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bildirdik. Bu 3 şirket artık Yataş’ın çatısı altında, tek şirket bünyesinde yönetilecek.”
Yataş Bedding geliyor
Mobilya sektöründe yatak ve ev tekstilinin payının normalde yüzde 20 seviyesinde olduğunu, Yataş’ta ise bu oranın yüzde 45-50 olduğunu belirten Titapçı, mağazalaşma çalışmalarını da şöyle anlattı: “Bu alanda elde ettiğimiz başarıyı modüler mobilya ve döşemelik ürünlere de aktarmak istiyoruz. Bu kapsamda bir yandan ‘Yataş Bedding’ konsepti altında yatak ve ev tekstiline odaklanan daha küçük metrekareli mağazalar açmaya başladık. Yataş Home’ları yatak odaları dışında eve dair her şeyin satılacağı zincir mağazalara dönüştüreceğiz. Şu anda Türkiye genelinde mevcut 140 adet Yataş Home, 208 adet Puffy Center bayimiz var. Bundan sonra yeni açılacak yatak mağazalarımız Yataş Bedding mağaza conseptinde olacak.
Yataş Bedding konsepti için İspanyol firma m-Branding ile işbirliği yaptıklarını açıklayan Kitapçı, şunları söyledi: “Var olan Puffy Center mağazaları da zamanla Yataş Bedding mağazalarına dönüşecek. 2013 sonunda 300 Yataş Bedding mağazası hedefliyoruz. Ama asıl büyümemiz  metrekarelerdeki artış olacak. Perakende mağazacılıkta İngiliz ‘i-am’ Associates firması ile Enza Mobilya konsept mağaza çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

45 ülkeye ihracat yapıyor

Haberin Devamı

SERDAR Kitapçı, yurtdışında 45 ülkeye ihracat yaptıklarına da değinerek, yurtdışı planlarına ilişkin şunları aktardı: “Bu ülkelerden 11’inde Yataş mağazamız var diğerleri tüketici taleplerine göre gelen ürün istekleri ile farklı noktalarda satılıyor. 2010 yılını yurtdışında 7 milyon dolar ciro civarında kapatıyoruz. 10 Kasım’da Irak’ta yeni bir bayimizi daha açtık. 2011 senesinde Irak’taki mağaza sayımızı 7’ye çıkarmayı planlıyoruz. 2011 hedefimiz ihracattaki ciromuzu 20-22 milyon dolar seviyelerine çıkarmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!