Ciro endeksleri arttı

Güncelleme Tarihi:

Ciro endeksleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 10:40

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,4 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı ciro endekslerini açıkladı.

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,4 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1,3 yükseldi.

İnşaat sektöründe takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksindeki artış, Şubat 2017'ye göre yüzde 68,1 olarak gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 5 artış kaydetti.

 TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,3 yükseldi.

Haberin Devamı

Hizmet sektöründe takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinde de bir önceki aya göre yüzde 1,3 artış kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!