Çinli yatırımcı İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Çinli yatırımcı İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 12:29

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente yatırımcı çekmek ve istihdamı artırmak için çaba harcadıklarını söyledi.

İzmir'in “kardeş kenti” Çin'in Tianjin kentinden gelen ticaret heyet Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Tianjin Belediye Başkanı Dai Xianglong, Tianjin Sanayi ve Ticaret Federasyonu Başkanı Tian Gang'ın da aralarında bulunduğu heyet, lojistik, kozmetik, mobilya, otomotiv ve medikal makineleri sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin genel müdür ve dış ilişkiler koordinatörlerinden oluşuyor.

Aziz Kocaoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 1990 yılından beri kardeş şehir ilişkileri bulunan iki kentin ticari partner olabileceğini belirterek, şöyle dedi:
“İzmir'de hem sanayi odası, hem sivil toplum örgütleri ile yerelde kalkınma için önemli çalışmalar yapıyoruz. Çin ekonomisi uzun yıllardır gelişme gösteriyor ve çok sayıda Çinli firma yurt dışında yatırım olanakları arıyorlar. Kasım ayında Tianjin'de yapılan toplantıda İzmir dünyada yatırım yapılacak 70 kent arasında gösterildi. Ege Bölgesi Serbest Bölgesi de yatırım yapılacak bölgeler arasında yer aldı. Gelen heyet incelemeler yaptıktan sonra Mısır'a gidecek. Belli konularda İzmir'in avantajları var, bu avantajlarımızı artırmak için çalışıyoruz. Her iki tarafı da inceleyip yatırım kararlarını verecekler. Belli konularda yetişmiş iş gücü, kalifiye işçi, Gümrük Birliği avantajlarından dolayı İzmir'i tercih etmek istiyorlar. Biz de tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. İzmir'e yatırımcı çekmek ve istihdamı artırmak için her türlü desteği veriyoruz.”

Tianjin Sanayi ve Ticaret Federasyonu Başkanı Tian Gang ise Türk insanını çok sıcak bulduklarını ve özellikle Kordon'u çok beğendiğini söyledi.

Tian, özellikle otomotiv ve ilaç sektörü temsilcileri için İzmir'in ideal bir yatırım kenti olduğunu, ilişkilerin daha da artacağına inandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!