Çinli Jaecoo yaz aylarında geliyor

Güncelleme Tarihi:

Çinli Jaecoo yaz aylarında geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 07:00

40 bin adedin üzerinde satışla 2023 yılında Türkiye otomotiv pazarının en dikkat çeken markalarından birisi olan Çinli otomotiv devi Chery, ikinci markası Jaecoo’yu da ülkemize getirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İlk etapta yaz aylarında 1.6 litre hacmindeki benzinli motora sahip olan Jaecoo 7 modelini satışa çıkaracak olan marka 2025 yılında ise Jaecoo 8’in satışına başlamayı hedefliyor. Chery’nin geçtiğimiz haftalarda duyurduğu 1.400 km sürüş menzili sağlayan Plug-In Hybrid (PHEV) motorunun ise Jaecoo 8 ile birlikte gelmesi bekleniyor. Şirket yetkilileri geçtiğimiz hafta düzenlenen online tanıtım toplantısında Jaecoo markasını daha modern çizgilere ve teknolojiye sahip ‘premium off-road’ olarak konumladıklarını anlattı.

Bununla birlikte, üretilen araçların iki şirket arasındaki işbirliği kapsamında Land Rover platformunda yükseldiği de açıklandı. Jaecoo markasının Türkiye’deki bayi yapılanması ise Chery’den tamamen bağımsız olarak kurulacak. Otomotiv devi, Avrupa pazarlarına açılma stratejisi kapsamında Chery, Omoda ve Jaecoo’yu üç ayrı marka olarak konumlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!