Çin, otoda dünya devi oldu VW, 6 milyar Euro yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Çin, otoda dünya devi oldu VW, 6 milyar Euro yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

Geçen yıl küresel krize rağmen yüzde 46 büyüyerek 13.6 milyon aracın satıldığı dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin, tüm uluslararası otomotiv devlerinin iştahını kabartıyor.

Alman Volkswagen (VW) Grubu, 2010’da da yüzde 17’lik büyümeyle 16 milyonluk aracın satılması beklenen Çin’de yatırımlarını artırma kararı aldı. 2012 yılına kadar Çin’de 4.4 milyar Euro yatırım yapmayı planlayan Alman otomotiv devi, bu tutarı 1.6 milyar Euro artırdı. VW, 2 yılda yapacağı 6 milyar Euro’luk yatırımla mevcut 7 fabrikasına ek 2 yeni fabrika daha kuracak.

Hedef 2 milyon araç satmak

Volkswagen’ın Çin Genel Müdürü Winfried Vahland, yeni yatırımlarla birlikte Çin pazarına yeni teknoloji ve yeni modellerin girişini hızlandırmayı planladıklarını dile getirerek, uzun vadede Çin’de iki milyondan fazla araç satmayı hedeflediklerini söyledi. Şirketin üst düzey bir yetkilisi geçen hafta yaptığı açıklamada, Çin’deki yatırımlarını artırmayı planladıklarını söylemiş ancak, yatırımın miktarına ilişkin herhangi bir bilgi vermemişti.
Volkwagen’in CEO’su Martin Winterkon ise geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, 2012 yılı sonuna kadar 4.4 milyar Euro yatırım yapacaklarını açıklayarak, Çin pazarının heyecan veren yükselişinde tüm beklentileri karşılamak istediklerini söylemişti. Winterkon’un bu açıklamasından sonra hızla büyümeye devem eden Çin’de VW yatırım tutarını 1.6 milyar Euro ek yatırımla 6 milyar Euro’ya çıkartmış oldu.

Çin’de yüzde 60 büyüdü

Dünya genelinde geçen yıl toplam 6 milyon 290 bin araç satan Volkswagen, Çin’de ise 1 milyon 400 bin araç satışı kaydetmişti. 2010 yılının ilk çeyreğinde ise Çin’de 457 bin 259 araç satan VW, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 60.9 oranında artırdı.

En lüks modelini Pekin’de sergiledi

ÇİN’de satışlarının artmasına paralel yatırımın yükselten Volkswagen, Pekin’de düzenlenen otomobil fuarında lüks sınıftaki temsilcisi Phaeton’un yeni versiyonunun dünya tanıtımını yaptı. 2011 yılında satışa sunulacak Phaeton’da 4 farklı motor seçeneği görev yapıyor. Araçta baz motor olarak 3.0 litre 240 beygirlik gücündeki dizel motor görev yaparken, en güçlü seçeneği ise 5 silindirli ve 444 beygir gücündeki benzinli motor oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!