Çin borsası endişelerin etkisiyle yüzde 6,5 düştü

Güncelleme Tarihi:

Çin borsası endişelerin etkisiyle yüzde 6,5 düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 09:31

Dünyanın en büyük borsalarından Çin'in Şanghay Birleşik Endeksi, ülkenin maliye bakanı yardımcısının ihracat ve yuan konusundaki endişeli açıklamalarının ardından çakıldı. Çin borsasındaki düşüş yüzde 7’ye yaklaştı.

Haberin Devamı

Çin Borsası’ndaki düşüşteki bir diğer neden ise bankalararası kredi alımlarında ödenecek tutarın artması da yine borsalardaki düşüşte etkili nedenlerden biri olarak gösterildi.

Şanghay Birleşik Endeksi, günü yüzde 6,5'e yakın değer kaybıyla kapattı. 

Satış dalgası diğer borsalarda da kendini hissettirdi.

Asya borsaları, ham petrol fiyatlarındaki hafif toparlanmanın sona ermesinin ardından küresel ekonomiye dair yeniden ortaya çıkan endişelerle geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Japonya Nikkei endeksi ise yenin zirve noktalardan düşüşe geçmesiyle yüzde 0.5 yükseldi.

ABD ARTIDA KAPANDI

ABD borsaları ise dün son işlem saatlerine doğru gerçekleşen yükselişlerle günü artıda kapattı. Dow Jones yüzde 0.32 yükselerek 16,484.99 puan olurken, S&P 500 yüzde 0.44 artışla 1,929.8 ve Nasdaq da yüzde 0.87 yükselişle 4,542.61 puandan kapandı.

Haberin Devamı

STERLİNDE SON DURUM

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkacağı endişeleriyle beraber dolar karşısında yedi yılın en düşük seviyesini gören sterlin yeniden bir toparlanma yaşarken, petrol fiyatlarında yaşanan artış da yene olan güvenli liman talebini azalttı.

İngiliz sterlini dolar karşısında 1.3942 dolar seviyesinden işlem görürken, şu ana kadar haftalık kayıpları yüzde 3.2 oldu.

Euro ise dolar karşısında son üç haftanın en düşük seviyesini görerek 1.0957 dolara inmesinin ardından 1.1030 dolardan işlem görmeye devam etti. Euronun dolar karşısında haftalık kaybı yüzde 0.9.

Japon yeni dolar karşısında 111.04 seviyesine yükselerek en son 11 Şubat'ta gördüğü 15 ayın en yüksek seviyesi olan 110.985'e yaklaştı.

PETROLDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Ham petrol fiyatları dün ABD'den açıklanan güçlü akaryakıt talebi verilerinin etkisinin kısa sürmesinin ardından yeniden aşırı arzın yarattığı baskıdan dolayı düştü.

Brent ham petrolün varil fiyatı son kapanışa göre 24 sent düşüşle 34.17 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 16 sent kayıpla 31.99 dolar oldu.

ALTIN DEĞER KAZANIYOR

Altın fiyatları güvenli liman talebiyle beraber erken saatlerdeki kayıplarından toparlanarak değer kazandı.

Haberin Devamı

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 yükselerek 1,232.90 dolar oldu. Fiyatlar erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan düşüşler yaşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!