Cimbom ve Kartal halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cimbom ve Kartal halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Türkiye 1. Futbol Ligi'nde çok sayıda şampiyonluğa imza atan Galatasaray ve Beşiktaş, başarılarını yeni yılda çim sahalardan mali piyasalara taşımaya hazırlanıyor.
Haberin Devamı

Halka arz için düğmeye basan Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, genel kurullarından onay almayı başardılar.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın halka arz işlemlerini yürüten İktisat Yatırım Menkul Değerler yetkilileri, halka arz ile ilgili dosyaların tamamlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gönderildiğini, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) da başvuruların yapıldığını kaydettiler.

Bu işlemlerin eş zamanlı yürüyen prosüdürler olduğunu ifade eden yetkililer, halka arz için aceleci olmadıklarını, Borsa endeksinin çok düşük seviyelerde bulunması nedeniyle şu an için halka arzı düşünmediklerini bildirdiler.

BJK yılın ilk aylarında halka açılacak

Beşiktaş Futbol'un halka arz işlemlerine aracılık eden İş Yatırım Menkul Değerler yetkilileri ise çalışmaların sürdürüldüğünü ve henüz SPK ile İMKB'ye başvuru yapılmadığını kaydettiler.

2001 yılının ilk 3 ayı içinde halka arzı planladıklarını ifade eden İş Yatırım yetkilileri, şu an zaten halka arz için uygun bir zaman olmadığından beklemede olduklarını bildirdiler.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili de, daha önceki açıklamalarında, İş Yatırım ile bakiyeyi yüklenim anlaşması imzalandıklarını ve İş Yatırım'ın sözkonusu hisseleri 80-100 milyon dolar arasındaki bir bedelle satmayı taahhüt ettiğini duyurmuştu.

Bilgili, Borsa Ulusal 100 Endeksi'nin 13.500 puanın altında olmadığı sürece bu para miktarının garanti olduğunu, ancak 80 milyon dolarlık gelirin altında halka arz yapıp yapmama tercih hakkının da kendilerinde olduğunu kaydetmişti.

Spor kulüpleri borsaya heyecan getirecek

Öte yandan, borsa uzmanları da, spor kulüplerinin Borsa'ya yeni bir heyecan, renk getireceği görüşündeler.

Spor kulüplerinin katılımıyla Borsa'da yeni bir hisse senedi yatırımcı kitlesi oluşabileceğini kaydeden uzmanlar, tarafların en azından taraftarlığını ispatlamak için hisse senedi alacağını savundular.

Borsa'nın gelişmelere hızlı tepki veren bir piyasa olduğuna işaret eden uzmanlar, haftalık maç sonuçlarına göre bile kulüplerin hisse senetlerinde yoğun hareketlilik gözlenebileceğini, yurtdışında benzer gelişmelerin görüldüğünü ifade ettiler. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!