Çikolata paketinde büyük ihracat iddiası

Güncelleme Tarihi:

Çikolata paketinde büyük ihracat iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2008 00:00

Yaklaşık 150 kişilik işadamı heyetiyle Azerbaycan’a giden Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, uçakta Türkiye Doğal Taşları İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin "çikolatalı" sürpriziyle karşılaştı.

Birlik, uçakta işadamlarına üzerinde Kürşad Tüzmen’in fotoğrafı ve "Cumhuriyetimizin 100. yılında ihracat hedefimiz 500 milyar dolar" sözünün bulunduğu çikolata dağıttı. Türkiye Doğal Taşları İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yöneticileri, "Sayın Bakanımıza jest olsun diye bu çikolatayı yaptırdık" açıklamasında bulunurken, Kürşad Tüzmen, "Bunlar da Tüzmen çikolataları, yiyin yiyin" diye espri yaptı. Tüzmen, gezisinin son gününde iki açılışa imza attı. Tüzmen, Anadolu Grubu’na bağlı Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin Bakü Fabrikası’nda pet şişe ve depolama tesislerini hizmete açarken; Anadolu Grubunun Bakü yatırımının hem Türkiye’ye, hem de Azerbaycan’a büyük katkı sağlayan bir yatırım olduğunu ifade etti.

Coca-Cola Azerbaycan’a 84 milyon dolar yatırdı

COCA
-Cola İçecek A.Ş.’ye bağlı Azerbaycan tesislerinde Genel Müdür Oğuz Aldemir ve Coca-Cola İçecek A.Ş. Dış İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e bir sunum yaptı. Atilla Yerlikaya, Azerbaycan’da 14 yılda yaklaşık 84 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Oğuz Aldemir de, "Bu fabrikada, Türk yan sanayi ürünleri kullanılıyor. Dağıtım kamyonlarından kapılara kadar Türkiye üzerinden alım yapıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!