Çiftçiye ‘cep’ten bilgi verecek, 6 bin köyde 250 bin kişiyi eğitecek

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye ‘cep’ten bilgi verecek, 6 bin köyde 250 bin kişiyi eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

Vodafone Türkiye, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile hayata geçirdiği Vodafone Çiftçi Kulubü ile çiftçilere, hava durumu, ödemeler, piyasa fiyatları hakkında kısa mesajlarla bilgi aktarırken, çiftçi tarifesindekileri de arama başına 1 kontöre konuşturacak.

Haberin Devamı

Vodafone Çifçi Kulubü’ne üye çiftçilere cep telefonu ve Türk Traktör Case IH marka traktörlerde indirim sağlanırken, 10 bin TL’ye kadar ücretsiz kaza sigortası da sunulacak. Vodafone, proje kapsamında vereceği kırsal alanda su bilinci konulu eğitimlerle ise 2 ay içerisinde 600 köyde 35 bin çiftçiyi bilinçlendirmeyi planlıyor. 2010’da ise yeni eğitim konuları eklenerek 6 bin köyde 250 bin çiftçiye ulaşılması hedefleniyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçiliğin profesyonel bir sanat olduğunu belirterek, “Çiftçilerimize daha yüksek standartta bir hizmet getiriyor olması önemli. Üretimin daha verimli yapılabilmesi için çiftçinin bu tür paketlere çok ihtiyacı olduğunu hissediyorum” diye konuştu.
Tarım konusunda çalışacağız
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise, Tarımda Dönüşüm Programı’na katkıda bulunmak istediklerini belirterek, “Tarım ve Köyişleri Bakanı’nın fikir önderliğinde, çiftçi kulubü üzerinde çalışmaya başladık. Amacımız telekomünükasyon hizmetini sektöre sunarak, tarıma katkı sağlamak. Çiftçi Kulubü henüz bir başlangıç. Önümüzdeki dönemde bu projeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Çalışmalarımıza tarım konusunda öncelik vermeye karar verdik. Tarım sektörü ülkemizde çok stratejik bir sektör. Tarım sektörü 2008’de yüzde 3.5 büyüme gösterirken, 2009’da da büyümesinde kesinti göstermedi yüzde 4.3 büyümeye devam etti” dedi.

Haberin Devamı

3G ile Manisa’ya bağlandı

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 3G teknolojisi ile Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlandı. Akhisar Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Vodafone Çiftçi Kulubü üyesi İhsan Gümüş ile görüntülü konuşma gerçekleştiren Eker, “Tüm çiftçilere hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!