Çiftçiler de sokağa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler de sokağa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2001 00:00


Dünya Çiftçiler günü nedeniyle yurdun dört bir yanında çeşitli gösteriler düzenlendi. İzmit Ziraat Odası üyesi çiftçiler, tarım politikalarını protesto için traktörleriyle çıktıkları D-100 Karayolu'nda, 1 saat süreyle trafiği aksattılar. Oda Başkanı Turoğlu, "Eylem ve mitinglere alışık olmayan köylünün bile sabrı taştı" dedi.

Oda Başkanı Şinasi Turoğlu, Perşembe Pazarı'nda toplanan çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, tarım sektörünün ve çiftçilerin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik politikaların, Türk halkını ABD ve Avrupa'ya bağımlı hale getirdiğini öne süren Turoğlu, şunları kaydetti:

'MİTİNGE DAHİ ALIŞIK OLMAYAN ÇİTFÇİNİN SABRI TAŞTI'

''İstikrarsızlığın, başarısızlıkların, yolsuzlukların, milli gelirin azalmasının, iç ve dış borçların artmasının, yolsuzlukların, banka batırmaların, enflasyonun ve ekonomik krizin sebebi üretici değildir. Bütün bu sorunların kaynağı, tarım sektörünü, çiftçiyi ve köylüyü yok sayan siyasi iktidarlardır.

Traktöre mazot, tarlasına ekeceği gübreyi alacak gücü kalmayan çiftçiler, sağlanan kredileri de geri ödeyemez hale geldi. Çiftçimiz tarlası boş denmesin diye ekim yapıyor. İlaç, gübre alamıyor. Türk köylüsü ve çiftçisi büyük sıkıntı içindedir. Türk çiftçisi ve köylüsünün bu gidişata tahammülü kalmamıştır. Eylem ve mitinglere alışık olmayan, devleti herşeyin üstünde değer tutan köylünün sabrı taşmıştır.''

Davul, zurna eşliğinde halay çeken çiftçiler, çeşitli parodilerle sorunlarını dile getirdiler.

D 100 KARAYOLU'NUN TEK ŞERİDİ KAPANDI

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıyan çiftçiler,daha sonra traktörlerine binerek, D-100 Karayolu'na çıktılar.

Yolun İstanbul şeridini yaklaşık 1 saat süreyle trafiğe kapatan veeylemi izleyen güvenlik güçlerinin trafiğin aksatılmaması yönünde uyarılarda bulunduğu çiftçiler, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın devreye girmesiyle yolu trafiğe açtılar.

Daha sonra, Merkez Bankası kavşağından şehir merkezine giren ve 2 kilometrelik yolu klakson çalarak geçen çiftçilerin eylemi, Perşembe Pazarı'nda sona erdi. (İzmit/aa)




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!