Çiftçi Tarım TV'yi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi Tarım TVyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 12:45

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, Tarım TV'nin bölgesel olarak doğru yayın yapması durumunda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Orta Güney Anadolu Ziraat Odaları Bölge Başkanı da olan Hepokur Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in, TRT ile imzalanacak protokol çerçevesinde kurulması planlanan Tarım TV'nin, bu yıl içinde test yayınlarına başlayacağını söylediğini anımsattı.

Bu gelişmenin sevindirici ancak geç kalınmış bir çalışma olduğunu ileri süren Hepokur, “nedense çiftçilerin talepleri 2-3 yıl gecikmeli gerçekleşiyor. Biz, 2-3 yıl önce çiftçilerin doğru tarım yapabilmesi için Tarım TV kurulması gerektiğini söylemiştik” dedi.

Tarım TV'nin adına uygun olarak tarımsal faaliyetler konusunda geniş çaplı yayın yapması gerektiğini dile getiren Hepokur, şunları kaydetti:
“Tarım TV, bölgesel doğru yayın yaparsa ülke ekonomisine önemli katkı sağlar. 'Nerede, ne zaman, ne ekilecek?' gibi soruların cevabının bulunması gerekiyor. Özellikle TZOB ile ortaklaşa yayın yapılırsa TV'nin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Çiftçiye, doğru sulama teknikleri, tohumun ne zaman tarlayla buluşturulması gerektiği, hayvancılıkta verimin artırılmasına yönelik bilgilerin doğru ve yönlendirici şekilde aktarılması çok önemli.”

Hepokur, yurt dışında birçok ülkenin Tarım TV ile çiftçisini doğru bir şekilde üretime yönlendirdiğini ve yüksek verim aldığını belirterek, Tarım TV'nin daha fazla gecikmeden yayına girmesini beklediklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!