CHP, mali tatil istedi

Güncelleme Tarihi:

CHP, mali tatil istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 17:22

CHP Balıkesir Milletvekili Deveciler, adli tatil benzeri bir mali tatilin vergi daireleri için getirilmesi amacıyla yasa teklifi verdi. Deveciler üç haftalık tatil sayesinde hem "mükellef psikolojisi hem de veri idare elemanının dinlenmesinde rahatlık sağlanacağını" belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, yargıdaki adli tatilin benzerinin veri idareleri için getirilerek yaz aylarında üç haftalık mali tatil ilan edilebilmesi için yasa teklifi verdi. CHP'li Deveciler'in teklifinde; Vergi Usul Yasası'nda yapılacak değişiklikle uygun görülecek tarihler arasında üç haftadan az olmamak üzere mali tatil ilan edilmesi, mali tatile rastlayan vergi ödevlerinden uygun görülecekler ile bunlara ilişkin ödemelerin tatil süresinin sonundan itibaren 10 gün içinde yerine getirilmesine Maliye Bakanlığı yetkili kılınıyor.

Teklifin yasalaşması halinde mükelleflerin yılın her günü denetlenme beklentisi içinde olmayacağı, vergi idaresi çalışanlarının da yaz aylarında izin kullanması sırasında yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağı ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!