Chobani'de Hamdi Ulukaya CEO'luk görevini bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Chobanide Hamdi Ulukaya CEOluk görevini bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:14

ABD'de son yılların en başarılı gıda firmalarından biri olarak görülen Chobani'de CEO hareketliliği yaşanıyor. New York Post'un haberine göre Chobani kurucusu Hamdi Ulukaya görevini bırakacak. yerine ise şirketin başkanı Kevin Burns'ün geleceği belirtiyor.

Haberin Devamı

ABD'de kurulduktan sonra en kısa sürede 1 milyar dolar ciroya ulaşan şirket unvanını elinde bulunduran Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu Chobani'de CEO hareketliliği yaşanıyor.

Aynı zamanda Chobani'nin CEO'luk görevini yürüten Hamdi Ulukaya'nın bu görevi bırakacağı, yeni CEO adaylarının değerlendirildiği belirtiliyor.

New York Post gazetesinin haberine göre Hamdi Ulukaya'nın yerine şirketin COO'su (Operasyon Müdürü) ve başkanı Kevin Burns'un getirileceği konuşuluyor.

Chobani, ABD'nin Idaho eylatinde yapılan 450 milyon dolarlık yatırımın ardından bu fabrikadan çıkan bazı ürünleri bozulma gerekçesiyle toplatmak durumunda kalmıştı.

Bu durum şirketin son çeyrekte 87 milyon dolar vergi öncesi zarar yazmasına yol açtı.

İddiaya göre buna fabrikadaki elemanların yeterince eğitilmemesi yol açtı

Haberin Devamı

Ayrıca gazetenin iddiasına göre Hamdi Ulukaya durumu diğer yöneticilerle paylaşmadı.

Chobani'ye ünlü yatırım fonu Texas Pasific Group 750 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Chobani'den yapılan açıklamada CEO arayışının Hamdi Ululaya'nın da bilgisi dahilidne devam ettiği ve birçok aday bulunurken henüz karar verilmediği belirtildi. Hamdi Ulukaya'nın kurucu başkan olarak görevine devam edeceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!