Chhibber: Dünya Bankası size destek verecek

Güncelleme Tarihi:

Chhibber: Dünya Bankası size destek verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2001 02:02

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber, ‘‘Başbakan Ecevit ile Köykent projelerini, spesifik olarak finansmanını görüştük’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, dün Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Chhibber'ı Başbakanlık Merkez binada kabul ederek, yaklaşık yarım saatgörüştü. Chhibber, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, bu projeninDünya Bankası için özellikle kırsal kalkınma açısından çok önemli bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘‘Dünya Bankası olarak bu projeyi finanse etmek için çalışmalara başlıyoruz, 2002 yazına kadar Köykent projelerinin finansmanını sağlamış olacağız. Bu proje, yalnız Türkiye için değil, dünyadaki diğer ülkeler için de bir model olabilir. Mesudiye Köykent Projesi'nin başarılı bir şekilde uygulandığını gördük. Türkiye'nin her yanı aynı değil. Diğer bazı kısımları da bu projeyi ister ve biz bunları finanse edeceğiz.’’

Tasarruf önlemleri paketiyle ilgili sorulara yanıt vermeyen Chhibber, IMF'nin desteği konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, ‘‘IMF, Türkiye'ye daha çok destek olmaya karar verdi. Dünya Bankası olarak, biz de ayrıca Türkiye'ye yardım edeceğiz’’ yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!