Chevron, Türkmenistan'da temsilcilik açmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Chevron, Türkmenistanda temsilcilik açmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 14:06

Amerikan ünlü petrol şirketi Chevron, Türkmenistan'da temsilcilik açma konusunda mutabakata vardı

Haberin Devamı

Turkmenpress ajansını haberine göre, temaslarda bulunmak üzere Aşkabat'a gelen Chevron yetkilileri, Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Görüşmede Chevron yetklilerinin enerji alanında Türkmenistan ile işbirliği yapmak istediklerini ilettikleri, Berdimumadov'un Türkmenistan'da yabancı şirketlerin yatırım yapmaları ve çalışmaları için gerekli uygun şartların mevcut olduğunu söylediği belirtildi.

Görüşmede, Chevron'un Hazar'ın Türkmenistan sektöründe petrol ve doğal gaz arama ve işleme faaliyetleri yürütmesi için uzun süreli işbirliği niyet protokolü üzerinde mutabakat sağlandığı bildirildi.

Chevron yetkilisi Jay Pryor görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, petrol ve doğal gaz alanındaki tecrübelerini Türkmenistan ile paylaşmak ve bu alanda çalışmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Görüşmeden memnun olduklarını ifade eden Pryor, Aşkabat'ta bir temsilcilik açmaları konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

DİĞER ENERJİ YATIRIMLARI

Bu arada Türkmengaz şirketi, İngiliz NEXUS şirketi ile 9 milyon 205 bin dolarlık doğal gaz taşıma borusu alma anlaşması imzaladığı belirtildi.

Türkmennebit (Türkmenpetrol) şirketinin ise Çin SINOPEC şirketi ile Yeşiltepe petrol yataklarında derinliği 3100 metreyi bulan 6 petrol kuyusunda burgulama tesisi kurma konusunda, bir buçuk yıl süreli, 42,3 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığı bildirildi.

Bu iki şirketin açılan ilgili ihalelerini kazanarak işi aldıkları kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!